POVRATAK IZ AMBISA: Čudesni preokret FMP-a u Čačku!

Borac Čačak – FMPMeridian 77:80 (29:14, 20:28, 14:21, 14:17)

Košarkaši FMP Meridian, nastavili su sa odličnim partijama u ABA ligi. U srpskom meču, bili su bolji od Borca iz Čačka, u neizvesnoj završnici. Ovaj trijumf na gostujućem terenu, dobija na težini, pošto je tim iz Železnika, bio u zaostatku od 15 poena.

Košarkaši domaćeg tima, silovito su počeli meč. Uspeli su da ubace skoro 30 poena za četvrtinu. Bili su izuzetno šuterski raspoloženi. Za ubedljivo vođstvo, najviše je bila zaslužna serija od 12:0, na početku meča.

U drugoj četvrtini, tim FMP-a se konsolidovao i uspeo da smanji razliku, na ispod deset poena. Nastavili su sa dobrom igrom i u trećoj četvrtini. Uspeli su da priđu na samo pet poena zaostatka. Tek na početku poslednje četvrtine, FMP je imao prvo vođstvo 65:63, nakon koša Danila Tasića.

Od tada se vodi neizvesna borba. Meč je rešen u neizvesnoj završnici, kada su sa linije za slobodnih bacanja, bili precizni Brajs Džons i Geret Njuels.

Poslednje pomenuti igrač, predvodio je Pantere sa 23 poena, a 12 su imali Džons, Tasić, i Nerandžić.

U ekipi Borca, istakao se Ivan Marinković sa 17 poena, a Lautaro Lopez, dodao je 13 koševa.

FMP nastavlja trku sa Zvezdom i Partizanom, na trećoj poziciji dok je Borac na dva mesta od plej of zone.

Čačani u narednom kolu, gostuju Crvenoj zvezdi, dok FMP Meridian dočekuje Split.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE