KRAH PARTIZANA: Cedevita Olimpija slavila u derbiju kola!

Partizan – Cedevita Olimpija 89:96 (27:26, 22:23, 19:22, 21:25)

Košarkaši Partizana, doživeli su drugi poraz, u 11. kolu ABA lige. Od njih je u derbiju, bila bolja ekipa Cedevita Olimpije. Uprkos prednosti koju su imali, crno beli nisu mogli da je održe. Ovim porazom, malo su izgubili korak za večitim rivalom Crvenom zvezdom.

Svojim koševima, Melvin Edžim je otvorio utakmicu. Odmah je, sa linije za slobodna bacanja, uzvratio Zek Lidej. Ekipa Cedevite, trojkama održava prednost u odnosu na crno bele. Ljubljančani muče Partizan, i nijedna ekipa, do sada nije uspela, da ostvari osetniju prenost.

Serijom 5:0, Partizan je stigao do 27:23. Džejkob Pulen je trojkom, okončao prvu četvrtinu, za minimalno vođstvo domaćina. Na startu druge četvrtine, crno beli imaju prednost od tri poena. Imali su vođstvo i od sedam koševa, ali ga je smanjio Jaka Blažič, koševima sa slobodnih bacanja.

Rade Zagorac i Gregor Glas, vratili su osetniju prednost, na stranu crno belih za 38:30. Serijom 4:0, Cedevita je to prepolovila. Partizan se ponovo odlepio, ali su Ljubljančani uspeli i to da stignu pred kraj prvog dela igre. Stoga, na poluvreme se otišlo sa nerešenim rezultatom.

Najbolji u ekipi Partizana, do sada su bili Aleksa Avramović sa 12 i Jam Madar sa 9 poena. Bivši igrač crno belih Edo Murić i Džejkob Pulen, sa 11 koševa, predvode slovenački tim.

Zek Lidej je trojkom otvorio drugo poluvreme. Cedevita je serijom 4:0 odgovorila, i stekla minimalno vođstvo, na početku treće četvrtine. Za sada, igr se izjednačeno. Nijedna ekipa, nije uspela da se odvoji na veću razliku, i sada Cedevita ima tri poena prednosti.

Bolje su otvorili četvrti period, održavajući prednost, koja sada iznosi pet poena. Kasnije se to povećalo na plus osam. Nastavili su gosti, da je održavaju, na ulasku u poslednjih pet minuta meča. Jaka Blažič je trojkom, doneo Cedeviti +12, dva minuta pre kraja. Crno beli, nisu imali snage za preokret, zabeleživši novi poraz u regionalnom takmičenju.

Partizan je predvodio Zek Lidej sa 17 poena. Jam Madar imao je 16, a po 15 dodali su Aleksa Avramović i Dalas Mur.

Kod ekipe Cedevita Olimpije, istakli su se Džejkob Pulen i Jaka Blažič sa 19 koševa.

U narednom kolu, Partizan gostuje Mornaru, a Cedevita Olimpija čeka Studentski centar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE