KROZ IGLENE UŠI: Zvezda se provukla u Novom Mestu!

Krka – Crvena zvezda 70:71 (16:12, 19:15, 24:15, 11:29)

Košarkaši Crvene zvezde, ostvarili su veliku pobedu, u 11. kolu ABA lige. Crveno beli su slavili na neugodnom gostovanju protiv ekipe Krke. Slovenački tim, imao je čak prednost i od 16 poena, ali je furiozna četvrta četvrtina, i odlična rola Nikole Kalinića, prevagnula na stranu srpskog tima.

Na ovoj utakmici srpski predstavnik je igrao bez Ognjena Kuzmića, što se i odrazilo kada je u pitanju uspešnost u skoku crveno-belih.

Od početka utakmice je nametnut tvrd ritam utakmice, sa puno prekida, u viu linih grešaka i izgubljenih loptu. Od poečtka utakmice je delovalo da košarkaši Crvene zvezde nisu uspevali da pronađu pravu motivaciju za ovu utakmicu.

Steklsi su košarkaši slovenačkog tima već na početku prednost koju nisu ispuštali do kraja četvrtine, ali je najveća razlika bila tek +6, pa je sve bilo otvoreno.

Srpski tim je u igri održavao šut za tri poena, koji su šutirali sa 50% uspešnosti ovom delu (3/6).

Zvezda je uspela na početku druge deonice da sustigne i prestigne protivnika, ali kada se činilo da će možda stvari krenuti u pravom smeru za evroligaša, usledile su nove greške tima sa Malog Kalemegdana, pa se Krka do kraja poluvremena odlepila i do dvocifreme prednosti (35-25).

Za to je najzaslužniji bio Luka Lapornik, koji je pogodio dve trojke u veoma kratkom razmaku. U poslenjim trenucima utakmice viđena je i sjajna rampa Nikole Kalinića. Košarkaši iz Novog Mesta, otišli su na pauzu sa osam poena prednosti. Predvodili su ih Rok Stipčević sa 8 poena i Jan Kosi sa 7. U timu Crvene zvezde sa po 7 poena, najefikasniji su Ostin Holins i Dejan Davidovac.

Krka je nastavila sa dobrom igrom i u drugom delu. Stekli su 12 poena prednosti, a Crvena zvezda, ne pronalazi način, da se vrati u meč. Tim iz Novog Mesta, stekao je maksimalnih 16 poena prednosti. To vođstvo, održali su do ulaska u poslednji period.

Crveno beli, bolje otvaraju četvrtu četvrtinu, ali to još uvek nije dovoljno, za potpuni preokret. Prišli su crveno beli, na samo sedam poena zaostatka, nakon pet minuta poslednjeg perioda. Serijom 12:0, Zvezda je prišla na samo tri poena zaostatka, i unela dramu u duel. Pogocima Dejana Davidovca, sa linije za slobodna bacanja, Zvezda je stigla do vođstva 63:62. Povela je Zvezda sa 66:64 koševima Nikole Kalinića, ali je trojkom, ekipa Krke, vratila vođstvo na svoju stranu.

Trojkom Nikole Kalinića u poslednjem minutu, Crvena zvezda je stigla do izjednačenja. Njegovim pogotkom sa linije za slobodna bacanja, crveno beli su stigli do velike pobede.

On je meč završio sa 16 poena, a najefikasniji u timu Zvezde bio je Dejan Davidovac sa 19 poena.

Krku je sa 16 poena, predvodio Rok Stipčević. Templ Gibs, imao je 14 koševa.

Ovim trijumfom, Zvezda je zadržala lidersku poziciju, i u narednom kolu, čekaju Čačanski Borac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trener Vojvodine izneo utiske nakon važne pobede nad Partizanom

Fudbaleri Vojvodine došli su do veoma važna tri boda pobedom nad Partizanom u gostima. Tako su opstali u borbi za...

POVEZANE OBJAVE