VELIKA ŠTETA: Srpkinje ispustile olimpijskog šampiona!

Srbija – Francuska 19:22 (12:9)

Rukometašice Srbije, poražene su od Francuske, u drugom meču, druge faze SP u Španiji. Naše devojke, odlično su odigrale prvo poluvreme, stekavši prednost od tri gola. Vodile su i u drugom delu igre, ali je olimpijski šampion, ipak odneo trijumf.

Naše rukometašice, bolje su ušle u meč, i povele sa 2:0. Međutim, serijom 5:0, olimpijske šampionke stiču prvo osetnije vođstvo. Nastavile su da ga održavaju, i sada je 5:3 za našeg rivala. Naš tim, uspeo je da priđe na samo gol zaostatka. Ipak, Francuskinje održavaju plus od dva pogotka. Odbile su svaki nalet našeg tima.

Ipak, Srpkinje su serijom 4:0, uspele da preokrenu, i povedu sa 10:9. Sa još dva gola, uvećale su vođstvo, na maksimalnih +3. Tim rezultatom se i otišlo na odmor. Tamara Radojević i Jovana Stojiljković, predvode naš tim sa po 3 gola. Najefikasnija u timu Francuske je Deuna sa 2 gola.

Sa dva gola, Francuskinje su otvorile drugo poluvreme, i smanjile na samo jedan pogodak prednosti. Potom su vratile vođstvo na svoju stranu, ali se i dalje igra neizvestan rukomet. Izjednačile su naše rukometašice na 14:14, pokazavši odličan otpor, olimpijskom šampionu.Potom su ponovo povele, sa 15:14.

Za sada se igra gol za gol. Naše rukometašice, imaju šansu, da ostvare veliki korak ka četvrtfinalu. Ipak, Francuska uspeva da povede sa 19:18. Još jednim golom, povećale su prednost na dva pogotka razlike. Naše su smanjile na 20:19, i ulazi se u dramatičnu završnicu. Sa dva pogotka, Francuskinje su rešile meč u svoju korist.

Najefikasnija u srpskom timu, bila je Tamara Radojević sa 5 golova. Jovana Stojiljković je dodala 4 pogotka.

Kod pobedničke ekipe, istakla se Deuna sa 6 golova. Ugolin i Fopa, dodale su po tri.

Podsetimo, Srbija i dalje ima šanse za četvrtfinale, pošto prve dve selekcije iz grupe idu dalje. Za to će biti potrebno, da se poklope drugi rezultati.

U narednom kolu, Srpkinje igraju protiv Slovenije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Modrić u italijanskom gigantu? Ako pitate legendu, to bi bio pun pogodak!

La Gazeta delo Sport objavila je intervju sa legendarnim hrvatskim napadačem Alenom Bokšićem. Naime, jedan od klubova za koje je...

POVEZANE OBJAVE