VELIKA ŠTETA: Srpkinje ispustile olimpijskog šampiona!

Srbija – Francuska 19:22 (12:9)

Rukometašice Srbije, poražene su od Francuske, u drugom meču, druge faze SP u Španiji. Naše devojke, odlično su odigrale prvo poluvreme, stekavši prednost od tri gola. Vodile su i u drugom delu igre, ali je olimpijski šampion, ipak odneo trijumf.

Naše rukometašice, bolje su ušle u meč, i povele sa 2:0. Međutim, serijom 5:0, olimpijske šampionke stiču prvo osetnije vođstvo. Nastavile su da ga održavaju, i sada je 5:3 za našeg rivala. Naš tim, uspeo je da priđe na samo gol zaostatka. Ipak, Francuskinje održavaju plus od dva pogotka. Odbile su svaki nalet našeg tima.

Ipak, Srpkinje su serijom 4:0, uspele da preokrenu, i povedu sa 10:9. Sa još dva gola, uvećale su vođstvo, na maksimalnih +3. Tim rezultatom se i otišlo na odmor. Tamara Radojević i Jovana Stojiljković, predvode naš tim sa po 3 gola. Najefikasnija u timu Francuske je Deuna sa 2 gola.

Sa dva gola, Francuskinje su otvorile drugo poluvreme, i smanjile na samo jedan pogodak prednosti. Potom su vratile vođstvo na svoju stranu, ali se i dalje igra neizvestan rukomet. Izjednačile su naše rukometašice na 14:14, pokazavši odličan otpor, olimpijskom šampionu.Potom su ponovo povele, sa 15:14.

Za sada se igra gol za gol. Naše rukometašice, imaju šansu, da ostvare veliki korak ka četvrtfinalu. Ipak, Francuska uspeva da povede sa 19:18. Još jednim golom, povećale su prednost na dva pogotka razlike. Naše su smanjile na 20:19, i ulazi se u dramatičnu završnicu. Sa dva pogotka, Francuskinje su rešile meč u svoju korist.

Najefikasnija u srpskom timu, bila je Tamara Radojević sa 5 golova. Jovana Stojiljković je dodala 4 pogotka.

Kod pobedničke ekipe, istakla se Deuna sa 6 golova. Ugolin i Fopa, dodale su po tri.

Podsetimo, Srbija i dalje ima šanse za četvrtfinale, pošto prve dve selekcije iz grupe idu dalje. Za to će biti potrebno, da se poklope drugi rezultati.

U narednom kolu, Srpkinje igraju protiv Slovenije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon remija: Evo šta je izjavio trener Zvezde

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde odigrali su nerešeno u Novom Sadu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a rezultat...

POVEZANE OBJAVE