JOVANOVIĆ NAKON POBEDE NAD SPLITOM: Ofanzivni skok nam je doneo dosta toga

Košarkaši Mega Mozzarta su u okviru 11. kola ABA lige savladali Split sa 78:65 (20:12, 15:16, 22:22, 21:15).

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u Hali sportova Ranko Žeravica su najveći deo utakmice imali prednost, ali su tek u poslednjoj četvrtini slomili otpor Splita i došli do zaslužene pobede, pete u sezoni.

Trener Mege izjavio je na pres-konferenciji nakon utakmice da je jako teško izanalizirati utakmicu.

Cele sedmice nismo uspeli da treniramo na adekvatan način. Nadali smo da ćemo da kompletiramo tim, ali ipak smo na ovoj utakmici igrali samo sa jednim plejom. Takođe, i tokom utakmice imali smo nepredviđenih olkolnosti i ta povreda Kazalona je dodatno smanjila našu rotaciju, pa je nivo naše agresivnosti bio smanjen zbog toga. Imali smo rano vođstvo, ali oni su našli način na niskom postu da nas kazne, pre svega preko Vuka, rekao je Jovanović.

On je istakao da je njegovom timu ofanzivni skok doneo dosta toga u drugom poluvremenu.

Pre svega na polju samopouzdanja, pa smo ubacili neke otvorene šuteve koje smo u prvom poluvremenu promašili. Čestitao bih Splitu na zaista fer igri i borbi i poželeo bih im mnogo sreće u nastavku lige. Čestitam i mojim momcima na pobedi. Ne mogu da budem zadovoljan igrom, ali neka ova utakmica bude šlagvort i razlog da se sledeće sedmice bolje pripremimo za naredno kolo, zaključio je trener Mege.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Barselona potpisala ugovor vredan 1,3 milijarde evra!

Barselona muči muku sa finansijama poslednjih godina što utiče i na rezultatskom planu. Klub je ispao u 1/4 finalu Lige...

POVEZANE OBJAVE