NEVEROVATNI JOVIĆ I BALCEROVSKI: Mega ubedljiva protiv Splita

Košarkaši Mege savladali su u Hali Pinki, u 11. kolu regionalne ABA lige, Split sa 78-65.

Mega je vodila čitavim tokom meča, osim jednog izjednačenja u drugoj deonici (27-27) koje su dozvolili rivalu. Već u prvoj četvrtini su imali dvocifrenu zalihu (20-10), a iako je došlo do opuštanja u drugom periodu i gotovo egala u rezultatu, ponovo su mladi momci iz Mege dodali gas i stekli prednost od +7 pred odlazak na veliki odmor, 35-28.

Ponovo je rezultat oscilirao. Prvo su se gosti spustili na -2 (43-41), a zatim je usledio novi nalet Mege i 9 poena prednosti pri kraju ovog trećeg kvartala (57-48).

Ovo nije bio završni udar, održavao se hrvatski tim i dalje, sve do sredine poslednjeg dela, ali više povratka nije bilo, kada je stečen suficit od 11 poena (70-59).

Fenomenalan učinak u Megi imali su Nikola Jović sa čak 25 poena (4 skoka, 1 asistencija) i poljski centar Balcerovski sa strašnim dabl dablom od po 15 poena i skokova (!), na šta je dodao i 2 asistencije.

Na drugoj strani, u Splitu je bolji od ostalih bio Vuko sa 17 postignutih poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Mega je trenutno 6. na tabeli ABA lige sa 5 pobeda i 6 poraza, dok je tim iz Splita na pretposlednjem, 13. mestu, sa tek 2 pobede i 9 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE