SRBI SJAJNI U ACB LIGI: Dvocifren i Nakić

U 13. kolu španske košarkaške ACB lige, pobede su u nedelju ostvarile ekipe Breogana i Fuenlabrade.

Breogan je na svom parketu slavio protiv Andore sa 83-74. Domaći su vodili čitavim tokom meča i na kraju zasluženo slavili.

Najefikasniji na utakmici bio je Denan Musa sa čak 26 poena, uz 6 skokova i 2 asistencije.

U Andori je bivši košarkaš Partizana Kodi Miler-Mekintajer postigao 16 poena, ali je sjajan bio i naš mladi košarkaš Mario Nakić sa 11 poena, 5 skokova i asistencijom. Marko Luković je u pobedničkom timu upisao 6 poena i 4 asistencije.

Fuenlabrada je na gostujućem terenu pobedila Saragosu sa 85-74. Stekli su gosti dvocifrenu prednost već u prvoj četvrtini, imali i +26 tokom treće deonica, pa su tako na kraju košarkaši Saragose još i dobro prošli.

Najefikasniji igrač utakmice dolazi iz poraženog tima. Mobli je imao 18 poena, uz još 5 skokova i 3 asistencije. Na drugoj strani, Kajl Aleksander i nigerijski košarkaš Emegano su bili najbolji u Fuenlabradi sa po 17 poena, s tim da je prvom falio samo skok za dabl-dabl učinak.

Srpski košarkaši su bili sjajni u pobedničkom sastavu. Dragan Milosavljević i Dušan Ristić postigli su po 11 poena, na šta je Gagi imao i 2 asistencije, a mladi centar je dodao i 6 skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato kada Boeli napušta Čelsi

Čelsi je od prošle sezone u vlasništvu američkog konzorcijuma, a na čelu kluba je Tod Boeli, američki milijarder. Od dolaska...

POVEZANE OBJAVE