EL: Pobede turskih timova, neverovatni Vasa Micić!

Pobede su danas, u okviru 15. kola Evrolige, zabeležili turski timovi, Fenerbahče i Anadolu Efes.

Aktuelni šampion Efes bio je bolji na svom parketu od Baskonije, pobedivši ubedljivo sa 87-72.

Ova utakmica je zapravo bila neizvesna sve do poslednje deonice. Čak je Baskonija i dobila prvu četvrtinu sa 8 poena razlike. Ipak, kad su se domaći domogli prve dvocifrene prednosti (72-62), nije bilo pomoći za španski tim i prednost je samo dodatno porasla do kraja.

Tim Efesa do pobede je vodio srpski plejmejker Vasilije Micić, sa čak 24 poena, dodavši na to i po 4 skoka i asistencije! Filip Petrušev zabeležio je 6 poena, 2 skoka i asistenciju.

Na drugoj strani su Fontekio i Grendžer imali po 17 poena.

U narednom kolu oba tima će gostovati. Efes će u Tel Avivu igrati sa Makabijem, dok će Baskonija na noge Fenerbahčeu, u okviru svojevrsne turske turneju duplog kola Evrolige.

Uspešan je bio i drugi turski tim na domaćem terenu. Fenerbahče našeg trenera Saše Đorđevića dobio je Makabi sa 90-79.

Nakon početne prednosti Ponosa Izraela, sredinom prvog perioda Fener je preuzeo uzde igre i praktično sve rešio do kraja treće deonice, kada je bilo i +21 (70-49). Gosti su u poslednjoj četvrtini uspeli samo da smanje zaostatak.

Najefikasniji na utakmici bio je Devin Buker sa 22 poena i 6 skokova, dok je De Kolo postigao poen manje, uz 3 skoka i 5 asistencija. Odličan je bio i Marko Gudurić sa 9 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Na drugoj strani Naneli je imao 18, uz 5 skokova i 2 asistencije.

Kao što je već pomenuto, Fener će dočekati Baskoniju u sledećem kolu, a Makabi Anadolu Efes.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otac srpskog NBA asa novi član UO Crvena zvezda!

Crvena zvezda dobila je pojačanje u Upravnom odboru. Naime, kako su preneli crveno-beli, "pojačanje" je Ilija Jović, otac srpskog reprezentativca...

POVEZANE OBJAVE