Evrokup, grupa A: Pobede španskih klubova

U okviru grupe A košarkaškog Evrokupa, u kojoj igra i Partizan, pobede su upisali Turk Telekom, Huventud i Andora.

Turk Telekom bio je bolji u gostima od Trenta sa 76-70.

Vodio je turski tim većim delom meča, poslednje izjednačenje desilo se na samom početku druge deonice, kada je bilo 17-17. Već u ovom periodu gosti su vodili i dvocifrenom razlikom. Ovu prednost nisu ispuštali do kraja, ali je nisu ni uvećavali značajno.

Najbolji na utakmici bio je Rejnolds sa 21 poenom i Kerolin sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 12 skokova. Na drugoj strani, u redovima pobednika, Doukins je imao 15 poena, a Džonsonu je skok falio da dabl-dabla, jer je imao 12 poena i 9 skokova.

Huventud je bio jako ubedljiv protiv pariskog tima Levaloa, pobedivši u Badaloni sa 86-63.

Nakon prve četvrtine vodili su sa +5, i od tada je prednost samo intenzivno rasla, sve do 27 poena viška blizu kraja utakmice.

Najefikasniji su bili igrači poraženog tima, gde je Hante dao 21 poen i uhvatio 7 lopti, a Kamings imao 17 poena, 8 skokova i 4 asistencije.

Kod pobednika je iskusni Pau Ribas bio najbolji sa 17 poena, 2 skoka i 6 asistencija.

Košarkaši Andore savladali su Lijetkabelis, u duelu u kom su na obe strane igrali naši košarkaši. Bilo je 81-76.

Preuzeli su prednost u prvoj četvrtini i činilo se da je utakmica već rešena u trećem kvartalu, koji je dobijen sa +15, nakon konstantne dvocifrene prednosti.

Međutim, nisu se predali Litvanci, prišli su jako blizu, ali nisu imali snage za veliki preokret.

I na ovoj utakmici najefikasniji igrač dolazi iz poraženog sastava. Orelik je imao čak 23 poena, 7 skokova i 2 asistencije. U Andori je Kraford upisao 14 poena.

Sjajan je u poraženom timu bio i srpski centar Đorđe Gagić sa 11 poena i 7 skokova. Njegov saigrač i bivši košarkaš Crvene zvezde, plejmejker Nikola Radičević, imao je 8 poena uz 4 asistencije. Na drugoj strani, Mario Nakić je igrao skoro 14 minuta, ali je ostao bez poena, sa ubeležena po 2 skoka i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE