Dangubić sprečio šok u Areni!

Košarkaši Partizana su savladali u7.kolu Evrokupa poljski Slask sa 75:73 u veoma neizvesnoj utakmici koja je delovala da je izgubljena.

Prvo poluvreme igralo se po principu “toplo-hladno”. Gosti su bolje počeli i napravili su prednost 9:15 sredinom prve četvrtine, i od tog trenutka crno-beli se uključuju u igru. Zaoštrili su u odbrani a do poena su stizali iz kontra napada.

Serijom 13:0 su završili prvih 10 minuta i otišli na mini pauzu 22:15.

U drugoj četvrtini Partizan je održavao prednost i podigao je na dvocifrenu, i činilo se da imaju priliku da već tada prelome meč. Međutim u finišu četvrtine Slask je odigrao bez greške i topio je prednost crno-belih za konačan rezultat prvog poluvremena 37:35.

U trećem periodu viđena je slična situacija kao i u drugoj četvrtini. Partizan je uspostavio ritam, došao do 8 poena prednosti i onda je usledio pad u igri. Slask je ponovo u finišu četvrtine spustio prednost Partizana na samo dva poena prednosti 56:54.

U četvrtom periodu gosti su imali nekoliko napada da pređu u vođstvo, ali srećom po Partizan igrači iz Poljske su bili neprecizni u tim momentima. Gregor Glas je zbog povrede noge napustio igru, dok je Uroš Trifunović posle jednog jako nezgodnog pada razbio arkadu.Crno-beli nisu imali rešenje za igru gostiju ispod koša i nanosili su veliku ptetu igrom na niskom postu i skokovima u napadu.

Koprivica je na 7 minuta pre kraja završio meč zbog 5 faulova, dok je Smailagić učinio isto tri minuta kasnije. Na poziciji centra Obradović je stavio Radeta Zagorca, koji je tada prvi put ušao u igru.

Od tog trenutka napad je potpuno stao, dok Slask vrlo pametno koristio svoje prednosti i došao do vođstva na 2:30 pre kraja 68:71 posle trojke Kantera, aa ubrzo su povisili i na 5 poena prednosti.

Uvukla se velika nervoza u ekipu Željka Obradovića i činilo se da svi beže od preuzimanja odgovornosti u napadu.

Nadu je vratio Aleksa Avramović koji je zakucao iz kontra napada za 70:73, 80 sekundi pre kraja. U tom trenutku se to činio kao jedini način da Partizan poentira i da se pokrene.

Međutim, prvo Ledej, a potom i Dangubić nisu bili precizni i Slask je imao napad da praktično reši meč. Na sreću Partizana nisu bili precizni i napravili su faul na Dangubiću koji je imao priliku da dodatno smanji prednost Poljaka na 20 sekundi pre kraja.

Posle slobodnih bacanja bilo je 72:73 i Slask je imao napad. Partizan je ukrao loptu odmah u prenosu posle presinga i posle ofanzivnog skoka Dangubić donosi prednost 74:73 na 5 sekundi pre kraja.

Slask nije uspeo da reši napad i Partizan je došao do velike pobede.

Kod crno-belih najefikasniji je bio Gregor Glas sa 18 poena, dok je Trifunović dodao 12.

Kod Slaska Kanter je dao 21 poen.

Posle ovog meča Partizan ima skor 6-1, dok je Slask na 1-6.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE