SPEKTAKL KAKAV SVET JOŠ NIJE VIDEO: Italija i Argentina igraće “Finalissimu”!

Ecropski prvak Italija i južnoamerički prvak Argentina odigrat će 1. juna u Londonu prijateljsku utakmicu tzv. “Finalissimu”.

Susretom između reprezentacija koje su ukupno šest puta bile svetski prvaci, Italija četiri, a Argentina dva puta, obilježiće se i potpisivanje obnovljenog i proširenog Memoranduma o razumijevanju (MoU) između UEFA-e i CONMEBOL-a koji traje do juna 2028. godine.

U sklopu Memoranduma je dogovoreno i otvaranje zajedničke kancelarije u Londonu za koordinaciju projekata od zajedničkog interesa, kao i organizacija niza fudbalskih događanja u engleskoj prestonici. Zajednička kancelarija u Londonu biće službeno otvorena početkom sledeće godine.

Oduševljeni smo nadogradnjom ​​našeg odličnog odnosa s CONMEBOLO-om, a naša snažna želja zajedničkog delovanja na razvoj fudbala i njegove dobrobiti za društvo dodatno se odražava u novom Memorandumu o razumevanju, izjavio je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Postoji duga tradicija saradnje između UEFA-e i CONMEBOL-a, o čemu svedoče takmičenja kao što su Artemio Franki trofej i Interkontinentalni kup, te s velikim ponosom opet pokrećemo prestižan trofej na radost fudbala u celom svijetu. Radujemo se zajedničkom istraživanju novih prilika i veselimo se Velikom finalu u Londonu u junu 2022. godine, dodao je prvi čovjek krovne europske fudbalske federacije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POŽELEO DOBRODOŠLICU PARTIZANU: Bokan o najboljem treneru Evrope, dotakao se A licenci EL

Košarkaše Partizana nakon evroligaškog poraza od Olimpijakosa čeka novo iskušenje. Igraju derbi duel u 25. kolu ABA lige na gostovanju...

POVEZANE OBJAVE