EL: Fener ubedljiv protiv Baskonije, Gudurić proradio u poslednjoj četvrtini

Košarkaši turskog Fenerbahče slavili su u svojoj dvorani protiv Baskonije, u prvoj utakmici 16. kola Evrolige, ubedljivim rezultatom 75-53.

Timo našeg bivšeg selektora Aleksandra Đorđevića je, nakon jako lošeg starta sezone, napokon krenulo. U decembru su bez poraza, ne samo u Evroligi, već i u turskom prvenstvu.

Domaći su poveli od samog početka utakmice i nisu ispuštali prednost, uz male oscilacije iste. Već su u prvom periodu stekli +13 (17-4), nakon poena Jana Veselog.

Ipak, nakon skoro dva minuta neefikasne igre bez poena, korist su izvukli gosti, koji su post prekinuli trojkom centra Stivena Enoha. To je bio početak serije od 8-2, koju je pečatirao trojkom Metju Kastelo, tako postavivši i krajnji rezultat ove deonice.

Međutim, skoro do polovine druge deonice španski tim je postigao tek jedan poen, pa je Fener imao svoju seriju od čak 10-1, kojom je poveo sa 29-15.

Uz male oscilacije, sličnom razlikom je završeno i poluvreme (43-28).

U trećoj deonici je prednost rutinski održavana, dok je u poslednjem periodu još dodatno uvećavana, sve do konačnih +22, koji je trojkom postavio Akile Polonara.

Najbolji na utakmici bili su De Kolo sa 17 poena i 7 asistencija i Akile Polonara sa 15 poena. U poraženom timu Inoh je bio blizu dabl-dabl učinka, sa 14 poena i 8 skokova.

Naš Marko Gudurić je proradio tek u poslednjoj četvrtini, kada je postigao 7 poena, a uz to je imao i po 2 asistencije i skoka.

U narednom kolu, tim Saše Đorđevića će gostovati u Lionu ekipi Asvela, a Baskonija Bajernu u Minhenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE