EL: Hrvat efikasan u porazu od Efesa, neverovatni Larkin

Aktuelni šampion Evrolige Anadolu Efes slavio je na gostovanju Makabiju iz Tel Aviva prilično ubedljivim rezultatom 92-78.

Utakmica je imala svoj poprilično ravnomeran tok. Makabi je vodio većim delom prvog poluvremena. Dobio je i prvu deonicu sa 27-20, ali je na strartu druge prednost počela da se topi.

Efes je prvo vođstvo, nakon male prednosti u početnim minutima utakmice, stekao trojkom Šejna Larkina na nešto manje od 7 minuta do kraja poluvremena za 35-34.

Nisu odmah iskoristili nalet, pa je posle oba pogođena bacanja Ante Žižića ponovo Ponos Izraela bio u minimalnoj prednosti (40-39).

Ova klackalica se na kraju zaustavila na stranu gostiju, pa je Krunoslav Simon postigao trojku, koja je njegovom timu obezbedila zalihu na poluvremenu (50-47), jer Skoti Vilbekin nije uspeo da vrati istom merom.

Nije turski tim više ispuštao prednost. Vodio je sve do kraja utakmice, s tim da je prvi put dvocifrenu prednost stekao na nešto više od tri minuta do kraja, košem Larkina (82-71). Na kraju su još dodatno uvećali suficit, do +14, što je na kraju bila i razlika kojom se završila utakmica.

Najbolji na meču bio je Šejn Larkin sa fenomenalnim učinkom od 26 poena i po 6 skokova i asistencija, dok je Ante Žižić na drugoj strani zabeležio 23 uz 6 skokova.

Srpski košarkaši nisu na ovoj utakmici imali značajniji učinak. Vasa Micić je ubeležio 4 poena, skok i 3 asistencije, dok je Filip Petrušev ima samo 2 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar potpisuje i obara rekord: Kako će proći Zvezda?

Barak Bahar je posle nuspešne polusezone napustio Crvenu zvezdu neispunivši uopšte očekivanja, pošto se ispostavilo da je najgori trener...

POVEZANE OBJAVE