EL: Real umalo ispustio pobedu u Milanu

Košarkaši Real Madrida pobedili su Olimpiju u Milanu, u 16. kolu Evrolige, sa 75-73.

Prva četvrtina je bila veoma neuzvesna ali su je domaći dobili poenom razlike. Ipak, Kraljevski klub je bio bolji u drugoj deonici, kada je pri kraju poluvremena imao višak i od 10 poena razlike (35-25), nakon što je oba slobodna bacanja pogodio Valter Tavares.

Do kraja poluvremena je samo Šilds smanjio rezultat, za konačnih 35-27 na pred veliki omor. Nikako nisu gosti uspevli da prelome utakmicu u trećem kvartalu, ali nisu ni ispuštali svoju jednocifrenu prednost.

u poslednjem delu meča dodali su gas i ponovo poveli dvocifrenom prednošću (65-55), posle trojke Kozera, kada se možda činilo da je utakmica prelomljena, ali nije tako bilo.

Vratili su se do kraja utakmice potpuno domaći, pre svega šutem za tri poena, kada su se nakon jedne Datomeove približili na samo -2 (74-72).

Do kraja meča su samo Hanga na jednoj, i Hol na drugoj strani bili polovični sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji na utakmici bio je igrač Milana Šejvon Šilds sa 18 poena i 2 skoka. U redovima pobednika navikli smo da su najbolji francuski košarkaši. Ovog puta Kozer je imao 17 poena i 3 skoka, dok je Geršon Jabusele zabeležio 15 poena, 6 skokova i asistenciju.

U narednom kolu Real dočekuje CSKA, dok će italijanski tim gostovati u Kaunasu ekipi Žalgirisa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Napoli vraća u Italiju štopera od 25 miliona

Napoli ima jako lošu sezonu posle osvajanja titule šampiona Italije. Sledeće sezone neće igrati ni Ligu šampiona, a još uvek...

POVEZANE OBJAVE