FORMULA 1: Mercedes odustao od tužbe

Kako prenose britanski mediji Mercedes će odustati od tužbe protiv Svetske automobilističke federacije (FIA) na međunarodnom sudu. Četiri dana nakon završetka sezone u Formuli 1 oglasio se Mercedes i naglasio da povlači žalbu o kojoj se pričalo

Dragi ljubitelji Formule 1, Napustili smo Abu Dabi u neverici zbog onoga čemu smo bili svedoci. Naravno, deo igre je i poraz u trci, ali drugačije je kada izgubiš poverenje u trkanje.Sa Luisom smo detaljno razgovarali o tome kako da odgovorimo na događaje na finalu sezone. Uvek smo se vodili našom ljubavlju prema sportu i verujemo da svako takmičenje treba da se osvoji zasluženo. Tokom trke u nedelju monogi su, uključujući i nas, osećali da nije u redu način na koji su se stvari odvijale.

-Razlog zbog koga smo uložili žalbu na rezultat trke je taj što su pravila o vozilu bezbednosti primenjena na način koji je uticao na rezultat trke, nakon što je Luis imao prednost i bio je na putu osvajanja titule.Žalili smo se u interesu fer-pleja i od tada smo u stalnom dijalogu sa FIA i Formulom 1 kako bismo razjasnili stvari za budućnost kako bi takmičari znali pravila pod kojim se trkaju i način na koji se pravila primenjuju. Zato pozdravljamo odluku FIA da osnuje komisiju koja će analizirati ono što se dogodilo u Abu Dabiju i kako bi se uredio način primene pravila i donošenje odluka u Formuli 1. Pozdravljamo i odluku da vozači i timovi tome daju svoj doprinos.

Mercedes AMG Petronas će aktivno sarađivati sa komisijom kako bi Formula 1 bila bolja za sve timove i za sve one koji vole naš sport onoliko koliko i mi. Smatramo da je za ovaj proces odgovorna FIA i zato povlačimo našu žalbu„, navodi se u prvom delu saopštenja Mercedesa.

Vozaču Red Bula, Holanđaninu Maksu Ferstapenu pehar za svetskog prvaka biće uručen u četvrtak uveče na gala večeri FIA u Parizu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ten Hag: ” Izvinite , ja sam gledao drugačiju utakmicu”

Fudbaleri Mančester Junajted su na svom terenu dočekali poslednjeplasirani Šefild junajted i slavili su rezultatom 4:2 (1:1). Slavni klub je dva puta gubio u...

POVEZANE OBJAVE