NEDOVIĆ IZDOMINIRAO U POVRATNIČKOJ PARTIJI: Barselona dobila Panatinaikos u drami (VIDEO)

Košarkaši Barselone dobili su Panatinaikos u Oaka areni u 16. kolu Evrolige, u veoma neizvesnoj utakmici, sa 85-82.

Gosti su vodili većim delom prve četvrtine, bili i nadomak dvocifreneog vođstva (21-12), nakon što je trojku pogodio Nikola Mirotić. Međutim, Atinjani su uspeli da potpuno anuliraju prednost, pa je prvi period završen nerešeno, 26-26, i to nakon poena Nemanje Nedovića koji se vratio u tim Zelenih.

Nisu se na tome zaustavili košarkaši grčkog kluba, pa su stekli i dvocifrenu prednost na nešto manje od 4 minuta do kraja poluvremena, posle trojke Janisa Papapetrua (46-35).

Iako su Katalonci smanjili zaostatak ne jednocifren, domaći su imali pristojnu prednost na polovini utakmice (49-41).

Nisu uspeli da održe nalet iz prethodneog kvartala, pa je Barselona polako smanjivala prednost, sve do preokreta, košem Mirotića na polovini četvrtine. Iako je Makon uzvratio na drugj strani, to je bilo i poslednje vođstvo PAO-a.

Barselona je bila ispred svog rivala sve do samog kraja, iako nije uspela da reši utakmicu ranije, već i ušla u najneizvesniju moguću završnicu. Kao i u prvoj četvrtini, došli su do +9 u jednom trenutku (79-70), ali nisu mogli da pređu granicu dvocifrene razlike.

To ipak nije toliko važno jer su na kraju, kada je utakmica ušla u potpunu neizvesnost, bili pribraniji i nakon tri pogođena penala Kjurika postavili konačan rezultat. Utakmicu nije uspeo da trojkom uvede u produžetak Nemanja Nedović.

Najbolji na utakmici bio je Mirotić sa 20 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok je Nikolas Laprovitola upisao 18, uz 3 asistencije.

Isto toliko je, na drugoj strani, imao Nemanja Nedović, u povratničkoj utakmici, koji je uz to zabeležio i skok i 4 asistencije i bio najbolji pojedinac svog tima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Unikaha posle preokreta zakazale finale!

Košarkaši Unikahe savladali su Mursiju u drugom polufinalu 80:74. Protivnik u finalu će im biti Tenerife, koji je ranije...

POVEZANE OBJAVE