PIKSI I TADIĆ JEDNOGLASNI: Srbija ide na prvo mesto

Žrebom je odlučeno, da će fudbaleri Srbije igrati protiv: Slovenije, Švedske i Norveške u Ligi nacija, za sezonu 2022/2023.

Naš tim, svršten je u Grupu 4, B divizije.

Ukoliko budu prvi, igraće u A rangu.

Takvog stava je selektor Dragan Stojković:

Veoma teška grupa. Možda i najteža u Ligi B. Prioritet nam je prvo mesto i borićemo se da budemo najbolji. Neće biti lako, ali verujem da možemo stići do tog cilja. Respektujemo sve protivnike, poštujemo njihov kvalitet, ali najviše poštujemo sebe. U svakom slučaju dobro zagrevanje za Mundijal. Biće to kvalitetne provere i predstojeći ciklus u Ligi nacija je samo još jedan u nizu izazova koji nas očekuje. – rekao je on, a preneo FSS.

Svoje utiske, sumirao je i kapiten ekipe, Dušan Tadič:

Bez sumnje, radi se o kvalitetnim rivalima. Siguran sam da nas očekuju jaki mečevi koji će u dobroj meri predstavljati i odličnu pripremu i proveru za Svetsko prvenstvo. Što se tiče mogućeg plasmana, poštovanje i respekt prema svima, ali naši ciljevi su jasni: želimo prvo mesto i promociju u Ligu A. Mnogo toga će zavisiti od junskih utakmica, kada ćemo u relativno kratkom periodu odigrati čak četiri utakmice. Ali, kako sam već rekao, bez dileme, Srbija ide na prvo mesto.

Liga nacija počinje u junu naredne godine, kada će se igrati četiri kola, a dva u septembru.

Razlog za ovakav raspored je Mundijal u Kataru, koji će se igrati tokom Novembra i Decembra 2022. godine.

Foto: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VESTI PRED JAVOR: Ništa od Serije A, sprema se veliki povratak u Zvezdu!

Fudbaleri Crvene zvezde sutra nastavljaju prolećni deo sezone na gostovanju Javoru. Crveno-beli će pokušati da zadrže +4 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE