NEVEROVATNO: Obradović otkrio sa kojim igračem je imao najviše “problema”

Trofejni trener Partizana, Željko Obradović  bio je gost u panelu “Putem šampiona”, u kome su uz njega bili i Novak Đoković i Sonja Vasić. Panel je organizovala fondacija svetskog broja jedan u tenisu, a on je pričao o mnogim temama.

Slavni trener je dobio zanimljivo pitanje, a to je to je sa kim je imao najveći problem da uspostavi autoritet.

– Sa Bogdanom Bogdanovićem , sa osmehom je odgovorio ŽeljkoObradović.

Obradović i Bogdanović su tri godine sarađivali u Fenerbahčeu, gde su osvojili Evroligu

-Nije naravno samo Bogdan, ali njega bih izdvojio. Bilo je to teško sa njim, bio mu je potreban period uklapanja. U smislu da razume šta ja hoću od njega. Kada je to shvatio, postao je dominantan igrač. Košarka je timski sport, ali i te kako zavisi od pojedinca. Bogdan je bio lider, danas je lider i nastaviće tako, zato što ima taj karakter u sebi.”

Trener Partizana je istakao da je u tome najviše pomaže  razgovor sa igračem.

– Uvek ja imam ideju, oni imaju ideju. Onda se nađem na terenu, razgovaramo i ti individualni razgovori pomažu. To nije jedan razgovor, već ih ima dosta, jer imamo 80 utakmica u toku sezone. Kod Bogdanovića je zanimljivo to što su kod njega momenti kada sam ga najviše kritikovao uticali najpozitivnije. Drugi nisu tako reagovali, pa sam kod njih morao da ublažim. Jako sam ponosan na njega, zaključio je Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pilić: Đoković i Ivanišević su se zasitili jedan drugog

Legendarni Nikola Pilić, prokomentarisao je raskid saradnje svetskog broja jedan Novaka Đokovića sa Goranom Ivaniševićem. - Radili su par godina i...

POVEZANE OBJAVE