ZVEZDA SAVLADALA BAJERN U EFIKASNOM MEČU: Srpska reprezentativna krila ključni igrači!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su pred svojim navijačima minhenski Bajern, u 16. kolu Evrolige, sa 81-78.

Pre početka utakmice prošlosezonskom košarkašu Zvezde, a sada Bajerna, uručen je poklon u vidu njegove slike u dresu Zvezde na kojoj piše “Hvala”.

Iako je prvo poluvreme bilo jako efikasno, a takve utakmice ove sezone uglavnom nisu odgovarale crveno-beima, uspeli su da na veliki odmor odu sa poenom razlike. Pritom je najviše muke Zvezdi stvarao upravo naš košarkaš Vladimir Lučić, koji je pogađao na sve moguće načine i imao 11 poena već u ovom stadijumu meča.

Na drugoj strani su, međutim odlični bili drugo reprezentativno krilo, Nikola Kalinić sa istim brojem poena, i Ognjen Dobrić sa 9. Nastavili su naši reprezentativci u istom ritmu i u drugom poluvremenu, srećom Kalinić se pored sjajnog učinka radovao i pobedi.

Prva četvrtina je bila neizvesna velikim delom i uglavnom se igralo poen za poen, bez velike prednosti ni na jednoj strani. Prvi je pripretio Bajern, kada je nanizao seriju 8-0, nakon trojke Ognjena Jaramaza. Tome je prethodila greška Nikole Kalinića, koji je svom kolegi iz reprezentacije, a sada protivniku uručio loptu.

Zvezda je međutim, odmah odreagovala, i nije dozvolila da gosti iskoriste nalet. Nakon trojke Ivanovića ponovo je vodila Zvezda, jer je prethodno pogodio i jedno slobodno bacanje, a kod drugog pokupio svoj promašaj. Tako je iz ovog napada Zvezda izvukla čak 4 poena.

Ipak, košem Hantera nemački tim je dobio prvu deonicu sa 21-19.

Drugi kvartal je odmah krenuo vrlo efikasno. Prvo je Bajern imao seriju 6-0, ali su domaći uzvratili sa 5 nanizanih poena, a ubrzo ponovo prešli i u prednost nakon dve uzastopne trojke, prvo Dobrića, pa zatim i Lazića, i to ne iz svoje karakteristične pozicije iz ugla.

Nakon izjednačenja Bajerna na 33-33, usledila je nova trojka, i to Stefana Markovića, koji je sam sebi izgradio poziciju iako mu to nikada nije bila specijalnost u karijeri.

Utakmica je zatim ponovo obilovala egalom. Pri rezultatu 39-38 za goste, košarkaši Zvezde iz nekoliko pokušaja, nakon nekoliko ofanzivnih skokova, nisu uspevali da postignu koš. Rez što se rezultata na poluvremenu tiče, postavio je Vajler Veb, za 46-45.

Nastavio je Nikola Kalinić u sjajnom ritmu i u trećem periodu, a srpski tim je imao šanse i da stekne lepu zalihu kada je nakon njegovog koša Holins odmah ukrao loptu i atraktivno zakucao na drugoj strani za +5 (56-51). Ipak, trener Bajerna Anrea Trinkijeri je to presekao tajmautom, što je urodilo plodom.

U međuvremenu se Dejan Davidovac povredio na jako bizaran način, tako što se nezgodno oslonio prilikom povratka na svoju polovinu terena. Razigrao se u ovom delu utakmice Ognjen Jaramaz, koji je imao lep pogodak iz floutera sa jako visokim lukom, na šta se trojkom nadovezao i drugi naš igrač Vladimir Lučić, za novi preokret Bavaraca (58-56).

Ponovo je Ivanović pogodio trojku za preokret (62-60), ali se na drugoj strani opet razigrao sjajni Vladimir Lučić, koji je samo u ovoj deonici postigao novih 10 poena!

Ovaj period je pečatiran pravim NBA alejupom u kom je Hanter ukucao loptu koju muje uputio, na ovoj utakmici sjajni, Vajler-Veb.

Nastavio je Kalinić sa sjajnom partijom. Nezaustavljiv je bio u na početku poslednjeg dela utakmice, bilo da se nalazi u leđnom duelu pod košem ili uzima šut za tri. Ivanović je bio glavni zadužen za preokrete, pa je ponovo doneo prednost crveno-belima za 71-70, na šta se ovog puta nadovezala serija Zvezde, pri kojoj je, nakon lepe trojke Lazića, Trinkijeri zatražio tajmaut (76-70).

Možda i ključan trenutak je bio kada se Zvezda odbranila nakon promašaja Lučića, a na drugoj strani usledila sjajna akcija Mitrovića i Klainića, kada nekadašnji kapiten Zvezde sjajno uočio situaciju u kojoj se srpski reprezentativac prikrao pod koš Bajerna (80-72).

Više povratka za Bajern nije bilo, iako su se ponadali posle trojke Vajlera-Veba, a zatim i Ognjena Jaramaza. Domaći košarkaši su ostali pribrani i priveli meč kraju.

Najbolji igrači na utakmici u oba tima bili su srpski reprezentativni krilni košarkaši. U timu Bajerna Vladimir Lučić je imao 21 poen, na šta je dodao i 4 skoka i asistenciju, dok je u pobedničkom sastavu Nikola Kalinić zabeležio poen manje, ali i čak 7 skokova i 4 asistencije, u jednoj kompletnoj partiji, na kakve smo i navikli od njega ove sezone.

Odličan je bio u Bajernu i Ognjen Jaramaz sa 11 poena, 2 skoka i ukradenom loptom, dok su u timu domaćina dvocifreni bili još Lazić, koji je pogađao važne šuteve u drugom poluvremenu, sa 12 i Ivanović sa 11 poena.

U narednom kolu Zvezda će gostovati aktuelnom šampionu Anadolu Efesu, dok će Bajern dočekati Baskoniju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Zvezdi se vraća preko potreban igrač!

Fudbalere Crvene zvezde, nakon što su ostvarili dve važne pobede u uzastopnim Večitim derbijima protiv Partizana, očekuje duel sa...

POVEZANE OBJAVE