3×3: Liman svetski klupski šampion!

Basketaši novosadskog Limana osvojili su završni 3×3 masters, koji se igrao u Džedi, pobedom u finalu nad ruskim Gagarinom od 21-14.

Naši basketaši su na ovom turniru bili maksimalni, sa svih pet pobeda. Uz to, za najkorisnijeg igrača ovog turnira proglašen je Mihailo Vasić, koji je bio drugi najbolji strelac turnira.

Najefikasniji u finalu bio je Stefan Kojić sa 11 poena, po 5 su dodali Mihailo Vasić i Nebojša Kilijan, dok Aleksandar Ratkov nije imao poenterski učinak u završnom meču.

U ruskom timu najbolji je bio Stanislav Šarov sa 9 ubačenih poena.

Liman se nalazi na trećem mestu svetske rang-liste, a ove godine nije uspeo da osvoji nijedan masters, čemu su kumovale i mnoge povrede. Pre svega, i to ne samo ove sezone, falio je često, kao i na ovom turniru, jedan od najboljih 3×3 igrača sveta Stefan Stojačić, popularnan i kao Mister Robot u svetu ovog sporta.

Ipak, pokazao je Liman da može i bez njega do najviših rezultata. Sjajno se u ovaj sastav uklopio Nebojša Kilijan, nekada igrač Ralje, koji je takođe nastupao na mastersima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POŽELEO DOBRODOŠLICU PARTIZANU: Bokan o najboljem treneru Evrope, dotakao se A licenci EL

Košarkaše Partizana nakon evroligaškog poraza od Olimpijakosa čeka novo iskušenje. Igraju derbi duel u 25. kolu ABA lige na gostovanju...

POVEZANE OBJAVE