Partizan prokockao plus 15 ali ipak slavio na krilima Smailagića!

U okviru 12. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Partizana savladali su ekipu Mornara u Baru rezultatom 66:64.

Crno-beli su dobro otvorili prvu četvrtinu, poveli su trojkom Glasa, a Koprivica se nadovezao za početnu seriju od 5:0. Mornar se mučio u napadu, ali je uspeo da parira Partizanu sve do serije gostiju od 12:0 kada su poveli 22:8.

Uspeli su Barani da smanje zaostatak serijom Mihajlovića od 6:0, pa je na kraju prve četvrtine bio rezultat 27:16 u korist Parizana.

U sličnom maniru protekao je i drugi period, Mornar je početkom drugog kvartala došao do jednocifrenog zaostatka, međutim Ledej je vratio dvocifrenu prednost svom timu, a potom su Smailagić i Koprivics doveli crno-bele na maksimalnih plus 15. U samom finišu Jeremić je ubacio prvu trojku za Mornar, da bi Dangubuć poenima sa poludistance poenima zatvorio prvo poluvreme u kom je Partizan vodio 43:29.

Po povratku na teren Mornar je ušao raspoloženiji u igru i napravio seriju od 6:0, dok je Partizan sa druge strane prokockao nekoliko napada. Vezanim poenima Nemanje Gordića domaći su smanjili vođstvo “Parnog valjka” na 7 poena, sredinom četvrtine. Oba tima su odigrala prilično lošu četvrtinu, u kojoj su gosti ubacili samo 6 poena.

Poslednju deonicu Mornar je započeo trojkom Jeremića i dodadno rezultatski približio domaće, potom je Smailagić vezao četiri poena. Partizan je nakon ovoga nastavio da se muči u napadu, a sa druge strane Gordić je sjajno proigrao Smita koji je doneo nove poene domaćima.

Smailagić je održavao Partizan konkurentim u poslednjoj deonici. Mornar je preko Gordića i Mozlija doveo meč do dramatične završnice u kojoj je na kraju ipak slavio Parizan.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Smailagić sa 18 postignutih poena i 7 skokova, Koprivica je upisao 14 poena i 5 skokova.

Mornar je predvodio Gordić sa 18 poena, 5 skokova i 5 asistencija, dvocifren je bio i Smit sa 10 poena i 8 skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAO BEZ TRENERA: Ova stvar je ubrzala rastanak Đokovića i Ivaniševića

Srpski teniser Novak Đoković u nastavak sezone ulazi bez trenera. Nakon skoro pet godina, prekinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem....

POVEZANE OBJAVE