Srpski košarkaši blistali na utakmici ACB lige! (VIDEO)

U utakmici 14. kola španske ACB lige Fuenlabrada je nakon produžetka bila bolja od Tenerifa sa 104-96. Međutim, našim ljubiteljima košarke je verovatnije zanimljivija činjenica da je bilo čak četvorice dvocifrenih srpskih košarkaša!

Već u prvoj četvrtini Fuenlabrada je stekla prednost od 14 poena (16-2), dok je do kraja poluvremena uspela da sačuva prednost, ali je bilo jasno da su se i gosti razigrali i da neće biti tako lako.

Vodio je domaći tim praktično i tokom čitavog drugog poluvremena, ali ta prednost nijednog trenutka nije bila dvocifrena, a na kraju su uspeli i d ih sustignu gostujući košarkaši i uvedu utakmicu u produžetak.

Ipak, u produžetku su definitivno slomili rivala i lako dobili odlučujući period.

Najefikasniji na utakmici bio je igrač Tenerifa Kanađanin Vilčer sa čak 31 poenom, na šta je dodao i 6 skokova i 2 asistencije.

Međutim, fenomenalan je bio i njegov saigrač, naš Dejan Todorović, koji je kao rekonvalescent ubacio velika 23 poena, uz šta je imao i 2 skoka.

Na drugoj strani, najbolji je bio Nigerijac Emegano sa17 poena, dva skoka i 3 asistencije, ali su i u domaćem timu blistali srpski košarkaši.

Dušan Ristić je zabeležio dabl-dabl od 17 poena i 12 skokova, pridodavši i asistenciju tome, Dragan Milosavljević upisao je 13, uz skok, a Jovan Novak umalo da bude drugi naš igrač iz redova pobednika sa dabl-dabl učinkom, jer je pored 11 poena imao i 8 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE