Svanulo i Cedevita Olimpiji: Lako sa Studentima, sjajni bivši košarkaši “večitih”

Košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su u Stožicama, u 12. kolu ABA lige, Studentski centar, sa 88-78.

Tako je ljubljanski tim, nakon pobede nad Partizanom u prošlom kolu, ušao u dobar ritam, bar u regionalnom takmičenju, posle serije lošijih rezultata.

Iako je vodila većim delom prvog poluvremena, tek su se pred odlazak na odmor Ljubljančani odvojili značajnije, kada je bilo 48-39.

Odmah posle povratka na parket stigli su i do dvocifrene prednosti (50-39), a kasnije je i povećali do +14 (72-55), na kraju trećeg kvartala.

Nije više bilo povratka za goste, iako su u jednom trenutku poslednje deonice uspeli da se spuste na -6 (78-72), rutinski su domaći sačuvali prednost.

Najefikasniji na utakmici bio je igrač gostiju Kubanac Vinjales sa 21 poenom, uz po 2 skoka i asistencije. U pobedničkom sastavu, Pulen je bio sjajan sa 20 poena, 3 skoka i 6 asistencija, a odlični su bili i bivši igrači večitih, Edo Murić i Jaka Blažič.

Murić je zabeležio 18 poena uz 5 skokova, dok se za Blažiča može reći da je flertovao i sa trpl-dablom, sa kompletnim učinkom od 15 poena, 7 skokova i čak 8 asistencija.

Sada je Cedevita Olimpija 5. na tabeli sa7 pobeda i 5 poraza, dok je njihov današnji protivnik dve pozicije iza, sa 5 pobeda i 7 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OTKLONJENE SVE DILEME: Ledej definitivno ne igra protiv Olimpijakosa

Košarkaši Partizana u 32. kolu Evrolige dočekuju Olimpijakos. Za oba tima je ova utakmica važna. Pirejci bi da imaju prednost...

POVEZANE OBJAVE