FILIPOVIĆ OTVORENO: Nagrada je plod timskog duha i zalaganja

Srpski vaterpolista Filip Filipović, proglašen je za najboljeg sportistu sveta u 2021. godini.

O tome, svojoj karijeri, i drugim temama, on je govorio u intervjuu za “Večernje Novosti”.

Sa zlatnom medaljom sa Olimpijskih igara u Tokiju, on se oprostio od nacionalnog tima:

Smatram s obzirom na kraj reprezentativne karijere da bi to bilo to što se tiče nagrada od strane FINA i kao što sam rekao mogu samo da budem zahvalan Bogu što sam se rodio u generaciji ovih momaka i što zaista treba da im budem zahvalan do kraja života.

Komentarisao je i upravo dobijeno priznanje:

Ja sam samo jedan koga je ekipa u jednom trenutku izdvojila i eto došao sam do izražaja. Ali to je samo plod timskog duha i zalaganja i odricanja i svega onoga što smo prošli da bi se na kraju ovako završila godina. Na bolji način nisam mogao da zamislim kraj reprezentativne karijere i zato imam potrebu da zahvalim pre svega njima i treneru Dejanu Saviću i svim ljudima koji su bili tu svih ovih godina.

Naročito je istakao timski duh, koji je bio zaslužan za zlato na OI:

To je jako teško u bilo kom sportu, ali kada odrastate zajedno, kada kroz detinjstvo delite i loše i dobre stvari, kada živite u dosta da kažem u surovim okolnostima, onda znate da cenite neke stvari i lična sujeta ne dolazi na videlo. Jednostavno, mi smo od najmlađih generacija do seniorske selekcije odrasli zajedno i vukli jedne druge i na kraju se ispostavilo da je ovo prava simbioza, šest, sedam, deset različitih igrača, ponajviše asova. Da je teško, teško je verovatno. Da nije bilo Dejana Savića i ostalih trenera teško da bismo mi mogli da funkcionišemo ovako i osvojimo sve što se može. U tome je njihov kvalitet i veći, ne samo kao trenera, već kao pedagoga i vrsnih stručnjaka. – zaključio je Filipović.

Podsetimo, on nije jedini od srpskih predstavnika, koji su dobili priznanje za najbolje na svetu.

Ono za trenera, osvojio je Dejan Savić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Određen sudija za meč Radničkog i Vojvodine u Kupu Srbije

U polufinalnom meču Kupa Srbije koji se igra u Kragujevcu između Radničkog i Vojvodine FSS je dodelio arbitra. Glavni sudija...

POVEZANE OBJAVE