KAKAV ŠOK ZA MEGU: Džastin Karter na sekund do kraja rešio utakmicu!

Košarkaši Mega Mozzarta poraženi su na svom parketu, u 12. kolu ABA lige, od Zadra u veoma uzbudljivoj utakmici sa 72-70.

Iako je nakon prvog poluvremena Mega bila u velikom zaostatku, nakon povratka na parket je zategla odbranu i zaigrala sa mnogo preuzimanja, međutim na kraju je sve stalo u poslednji šut Džastina Kartera.

Već nakon prvog perioda Zadar je stekao +8 (24-16), a do velike pauze su imali i 16 poena prednosti (46-30). Međutim, zaigrala je Mega bolju odbranu u drugom poluvremenu, nametnula svoj ritam igre, uz mnogo atraktivnih poteza, i na kraju trećeg kvartala već bili i u prednosti (58-57).

Niijedan od timova više nije uspevao da stekne značajniju prednost, do kraja utakmice je bilo neizvesno, s tim da su gosti u poslednjim trenucima uglavnom imali minimalnu prednost.

Na kraju su košarkaši Mege košem Skučija Smita izjednačili na 70-70, na 16 sekundi do kraja, međutim to je bilo dovoljno vremena Zadrovom Amerikancu da za sebe izgradi, ne baš laku, poziciju za šut i presudi ovu utakmicu.

Upravo je Džastin Karter bio najbolji na utakmici sa sjajnim učinkom od 23 poena, 8 skokova i 5 asistencija, dok je Tomson upisao 17, uz 5 skokova.

Na drugoj strani, u ekipi Mege Boriša Simanić je bio najefikasniji sa 12 poena, na šta je dodao i 3 skoka i asistenciju. Po 11 poena zabeležilo je još trojica košarkaša srpskog tima, Nikola Jović (4 skoka, 3 asistencije), Rus Ruženjcev (3 skoka) i Skuči Smit (4 skoka, 6 asistencija).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE