Dušan Ivković kandidat za kuću slavnih!

Legendarni evropski trener Dušan Duda Ivković, koji je preminuo u septembru ove godine, kandidat je za prijem u košarkašku “Kuću slavnih”.

Ivković je u svojoj preboatoj karijeri osvojio mnoštvo trofeja, od toga 8 sa reprezentacijom Jugoslavije i Srbije. Od tih 8, čak 5 je bilo zlatnih.

Sa Olimpijakosom je osvoji dva puta Evroligu.

Takođe, kao jedan od kandidata za “Kuću slavnih” je još jedan proslavljeni jugoslovenski košarkaš – Mirza Delibašić. Legenda prvog šampiona Evrope iz Jugoslavije – Bosne, je preminuo 2001. godine. Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio Svetsko i Evropsko prvenstvo, kao i zlatnu medalju na OI u Moskvi.

Da se tu ne završi, još dve istinske legende jugoslovenske košarke su među kandidatima – Ranko Žeravica i Radivoj Korać.

Žeravica kao jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena i osvajač zlatnih medalaja na OI u Moskvi i na SP u Ljubljani, dok je Korać jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON ODLIČNIH PARTIJA: Alimpijević dovodi jednog od Božićevih bitnih igrača?

Košarkaši Bešiktaša ove sezone su stigli do polufinala Evrokupa. Očekuje ih i polufinale prvenstva protiv Fenerbahčea. Produženjem ugovora za Dušana...

POVEZANE OBJAVE