Evrokup: Crnogorski Amerikanac srušio Ulm u neizvesnoj utakmici

Košarkaši Burse savladali su na svom parketu, u 8. kolu grube B Evropkupa, nemački Ulm sa 68-66.

Odmah su domaći stekli prednost i vodili su gotovo ceo prvi period, ali bez značajnije prednosti, koja je najviše iznosila 8 poena (17-9).

Prednost su održali i u drugom kvartalu, s tim da je u jednom periodu utakmice delovalo da će moći i da naprave ključnu prednost i možda reše utakmicu ranije. Prvo dvocifreno vođstvo su stekli košem Entonija Brauna na 5 i po minuta do velikog odmora, a kasnije i uvećali tu zalihu na +13.

Ipak, gosti su uspeli da pronađu svoju igru i do kraja poluvremena je bilo samo 4 poena prednosti za turski tim (36-32), posle poena Tomasa Klepica.

Gosti su početkom treće deonice stigli i do prve prednosti na utakmici (37-36), posle pogođenog dodatnog slobodnog bacanja Kristijana Felisija. Nakon toga su išli i ka većoj razlici, ali nisu mogli dalje od +7.

Posle toga se težište igre ponovo prenelo na drugu stranu, pa su domaći, posle dva pogođena slobodna bacanja naturalizovanog Crnogorca Derika Nidama, ponovo došli do prednosti (44-43).

U poslednji deo utakmice ušao je turski sastav sa 4 poena viška (54-50). Do kraja je utakmica bila potpuno neizvesna, ali su ipak košarkaši Burse gotovo sve vreme bili u malom vođstvu i na kraju slavili. Poslednji koš na utakmici bio je delo Blosomgejma na 28 sekundi do kraja i više od toga se nije moglo u ovoj neefikasnoj utakmici.

Najbolji na utakmici bili su Nidam i Alerik Frimen sa gotovo identičnim učinkom od 20 poena i 3 skoka, s tom razlikom da je Nidam imao 2 skoka, jedan više od saigrača.

Na drugoj strani, Blosomgejm je zabeležio 16 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE