NBA liga na udaru zbog koronavirusa, klubovi traže rešenja

Poslednjih dana klubovi u NBA ligi muku muče sa igračima koji su pozitivni na koronavirus. Svaki dan sve je veći i veći broj slučajeva, pa su timovi prinuđeni da traže kratkoročna rešenja.

NBA liga ne želi da odlaže previše utakmica. Do sada ih je odložila sedam, a to se događa kada timovi nemaju minimalno osam igrača koji mogu da igraju.

Neke ekipe imaju i po deset zaraženih, pa je NBA liga omogućila potpisivanje dodatnih igrača. Za svakog zaraženog igrača svaka ekipa može da potpiše jednog košarkaša na desetodnevni ugovor, a ako su u ekipi zaražena dva igrača, onda se jednostavno mora potpisati novi košarkaš. Ako ekipa ima tri zaražena igrača, mora potpisati dva nova, a ako ima četiri i više zaraženih, onda mora potpisati tri nova igrača.

Sada se pojavila informacija da su još dvojica igrača Toronta van tima zbog koronavirusa. U pitanju su Fred Vanvlit i Malakaj Flin.

Oni su se tako pridružili Paskalu Sijakamu, Geriju Trentu i Dalanu Bantonu koji su van protokola za utakmice, takođe zbog koronavirusa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE