Paunić: “Partizan je ozbiljan rival, beskompromisan konkurent”

Srpski košarkaš i bek Lokomotive iz Krasnodora Ivan Paunić izneo je svoja očekivanja pred meč koji očekuje njegov tim sutra protiv Partizana u okviru 8. kola Evrokupa.

Partizan je ozbiljan rival, beskompromisan konkurent. Utakmica će biti izazovna za obe ekipe. Imamo odlične igrače, talentovane i iskusne za najvažnije mečeve. Očekuje nas utakmica za prvo mesto u grupi. O tome ko je favorit nije mudro pričati. Ime pobednika saznaćete nakon poslednjeg zvuka sirene. Ali, vjerujem u naš tim, rekao Paunić i dodao:

Partizan je tokom leta angažovao neke sjajne igrače. Pre svega, to su Kevin Panter i Zek Ledej. Plus Alen Smailagić je došao iz NBA lige. njih trojica postižu najviše poena. Alena su mnogi klubovi želeli, ali on je izabrao Partizan zbog Željka Obradovića.

On je pričao i o najtrofejnijom treneru u Evropi Željku Obradoviću.

Željko van terena i Željko na terenu su dve različite osobe. Uz šoljicu kafe – on je otvorena, mirna osoba. Na terenu uvek želi da pobeđuje. On mnogo radi na sitnicama, drži se jasnog plana i očekuje da će igrači to da ispoštuju. Veliku pažnju posvećuje detaljima, to mu je vrlo bitno i u igri i u trenažnom procesu. Mesecima može da se fokusira samo na jednu obranu, da je ekipa dovede do automatizma. Zahtevnost i neverovatna pažnja ka detaljima čini ga posebnim. Zbog toga je verovatno i najuspešniji trener. Okupio je iskusne igrače i talentovane srpske mladiće. Partizan je oduvek bio poznat po sposobnosti da otkrije talenata. To potvrđuje i činjenica da mnogi od njih igraju u NBA ligi, kao i na najvišem nivou u Evroligi i Evrokupu kazao je Paunić.

Prokomentarisao je i atmosferu koja će dočekati njegov tim u Beogradu.

Ako niste igrali protiv Partizana u Beogradu, onda ne postoje reči kojima mogu da se dočaraju emocije kroz koje prolazite… Navijači su Nikoli Jokiću obećali, nakon sukoba sa igračima Majamija, ‘vruću’ dobrodošlicu u Mamiju. On im je mirno odgovorio da je igrao u Beogradu i teško ga nečim mogu da ga iznenade i uplaše. Dakle, verujte mi, pritisak sa tribina u Beogradu je neverovatan, neverovatna podrška. Kada 20.000 navijača gura svoj tim napred, protivniku je mnogo teško. Zato nam je važno da pobedimo u Krasnodaru, zaključio je Paunić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE