VEČE NATURALIZOVANIH CRNOGORACA U EVROKUPU: Kobs vodio Budućnost do pobede

Košarkaši podgoričke Budućnosti ostvarili su pobedu u gostima nad Buržom u 8. kolu Evrokupa sa 86-82.

Tim Budućnosti je na ovoj utakmici bio znatno oslabljen neigranjem Danila Nikolića, Petra Popovića, Igora Drobnjaka i Edina Atića, a na klupi je bio takođe povređen Filip Barović.

Budućnost je na startu ubrzo stekla 8 poena prednostu (15-7), ali su domaći uspeli da vrate egal (19-19), nakon trojke Aleksandera Hasanga.

Utakmica je nastavljena sličnim tempom i u drugom kvartalu, Budućnost je dugo održavala nižu prednost, uz jedno izjednačenje (28-28), ali kako se utakmica bližila poluvremenu, košarkaši podgoričkog tima su uspeli da se odvoje i steknu veći suficit.

Na nešto manje od tri minuta do poluvremena, košem Vilija Rida stigao je crnogorski tim i do prve dvocifrene prednosti (41-31), a do odlaska na odmor bilo je već +15, nakon pogođenih slobodnih bacanja Vladimira Micova.

U trećem delu meča gosti su održavali dvocifreni višak, a najveća prednost koju su stekli bila je +18 (57-39), trojkom Silija. Međutim, već do kraja ovog kvartala domaći su spustili manjak na manje od 10 poena, posle trojke Maksima Korbija (63-55).

U poslednjoj deonici je prednost nastavila da se topi, sve do samo 2 poena u plusu(68-66), posle trojke Kelvina Herisa Juniora. Ipak, ostali su pribrani gosti, pre svega zahvaljujući Kobsu, koji je odmah potom pogodio trojku, ali i preuzeo glavnu ulogu u napadu do kraja utakmice.

Najbolji na utakmici bio je upravo Džastin Kobs sa 24 poena, 2 skoka i 6 asistencija, a odlično ga je pratio i Di Džej Sili sa 21 poenom, 4 skoka i 2 asistencije. Vili Rid je takođe bio dobar i falilo mu je dva skoka za dab-dabl, a imao je 15 poena.

Na drugoj strani, u Buržu su Hasang (6 skoka, 4 asistencije) i Korbi (3 skoka, asistencija) imali po 15 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mlada turska zvezda donela realu trijumf u Baskiji (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida došli su do pobede u San Sebastijanu pošto su savladali Real Sosijedad 0:1. Jedini gol na meču...

POVEZANE OBJAVE