MICIĆ PRESUDIO: Zvezda ispustila Efes u drami!

Anadolu Efes – Crvena zvezda 84:83 (31:21, 12:25, 22:22, 19:15)

Košarkaši Crvene zvezde, doživeli su tesan poraz od Anadolu Efesa, u 17. kolu Evrolige. Crveno belo su uspeli da se vrate iz dvocifrenog minusa, ali nisu uspeli da zadrže prednost. Presudila su slobodna bacanja bivšeg košarkaša crveno belih, Vasilija Micića.

Efes je pogotkom Džejmsa Andersona za tri poena otvorio meč. Efikasno se igra, a tim iz Istanbula ima već dva pogođena dalekometna šuta. A sa trećim, stigli su do osetnije prednosti, +6. Pogocima Šejna Larkina su je dodatno uvećali. Zvezda se pogocima Mitrovića i Voltersa, vratila, ali je taj nalet odbio Rodrig Bobua. Iako Zvezda uspeva da stigne prednost Efesa, njihov izvanredan šut za tri prevagne da održe vođstvo. Serijom 5:0, Efes stiže do maksimalnih +12. Pokušali su crveno beli da se vrate, ali ih je Efes ponovo sasekao trojkom Buboe. Već nakon prvog perioda, crveno beli su primili 30 poena, a Turci su čak šest puta bili precizni za tri poena, što je Zvezdin hronični problem ove sezone.

Branko Lazić je trojkom otvorio drugi period. Serijom 9:0, Zvezda se potpuno vratila u utakmicu. Trojkom ju je prekinuo Tibor Plajs, i od tada se igra izjednačeno. Koševima Voltersa i Lazića, Zvezda stiče pet poena prednosti u drugoj četvrtini. Na kraju su na odmor otišli sa prednošću, iako su u prvoj četvrtini, imali dvocifren minus.

Efes predvode Tibor Plajs sa 16, i Rodrig Bobua sa 10 poena. Najbolji u timu Zvezde su Nejt Volters sa 11, i Branko Lazić sa 10 koševa.

I u trećoj četvrtini, Zvezda nastavlja da održava vođstvo od pet poena. Koševima Kuzmića i Lazića, srpski tim ima maksimalnih +9. Nakon pogotka Larkina za 62:55, Dejan Radonjić je tražio tajm aut. Ipak, poentirao je Brajant Danston, i sveo Efes na pet poena zaostatka. Ipak, Nikola Kalinić je trojkom odbio taj nalet. Turski tim pravi seriju 4:0, i prilazi na minus četiri. Zvezda nastavlja da održava prednost, ali Efes preti da ponovo meč okrene u svoju korist. Sa 68:65 za Zvezdu, završila se treća četvrtina.

Efes je poenima Vasilija Micića, otvorio poslednji period, izjednačivši na 68:68. Uzvratila je odmah Zvezda, trojkom raspucanog Nikole Ivanovića. Potom je pri 71:70 za Zvezdu, Lazarević pogodio za tri poena. Crveno beli su i dalje u rezultatskom plusu. Uspeli su na četiri minuta da se odlepe na šest razlike, trojkama Lazarevića i Kalinića. Volters je pogodio slobodno bacanje za plus sedam Zvezde, na ulasku u poslednja dva minuta meča. Vasilije Micić, koševima sa slobodnih bacanja, smanjuje na 81:76. Sa još tri njegova poena, Efes je samo na poen zaostatka, tako da nas očekuje dramatična završnica.

Seriju turske ekipe od 6:0, prekinuo je Nikola Kalinić. Ipak, boljom odbranom u završnici, turska ekipa je uspela da se provuče kroz iglene uši.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde, bio je Nikola Kalinić sa 20 poena. Pratili su ga Branko Lazić sa 13 i Nejt Volters, sa 12 poena.

U ekipi Efesa, istakao se Tibor Plajs sa 23 poena i 7 skokova. Vasilije Micić, imao je 21 koš.

Naredni meč Evrolige, izabranici Dejana Radonjića, igraju protiv Zenita, u hali “Aleksandar Nikolić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lids ide na Vembli! (VIDEO)

Fudbaleri Lidsa plasirali su se u finale plej-ofa za plasman u Premijer ligu pošto su na svom terenu u...

POVEZANE OBJAVE