Radonjić posle Efesa: Kalinić je lider, sport je takav

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su težak poraz na gostovanju u Istanbulu protiv prvaka Evrope Anadolu Efesa. Rezultat je bio 84:83, a težinu poraza donosi činjenica da su izabranici Dejana Radonjića bili na pragu velike pobede i da su imali sve u sovjim rukama.

Posle meča trener crveno-belih je istakao da su greške njegovog tima doveli do poraza i da je Nikola Kalinić nosilac ekipe.

Čestitam Efesu na pobedi. Mekano smo ušli u meč. Dozvolili smo rivalu da stekne dvocifrenu prednost, ali nismo ni pomišljali na predaju. Uspeli smo da podignemo nivo igre u oba pravca. Uspeli smo da se vratimo u meč, kontrolisali smo dešavanja na parketu tokom druge i većim delom drugog poluvremena, ali u samoj završnici smo napravili nekoliko grešaka, nismo imali ni dovoljno sreće, pa je pobeda pripala rivalu, naglasio je Dejan Radonjić pa nastavio:

Odigrali smo dobar meč u napadu, ne računajući prvu deonicu bili smo na željenom nivou u odbrani, imali smo dva slobodna bacanja da rešimo pitanje pobednika, ali jednostavno, takve stvari se u košarci dešavaju. Kalinić je lider tima, nosilac igre u oba smera. Nije pogodio dva slobodna bacanja, nismo srećni zbog toga ni on, ni ja, ni ekipa, ali sport je takav. Nekada sitnice odlučuju, ovoga puta su sitnice bile na strani Efesa. Čestitam rivalu, ostao je žal, idemo dalje. Ritam je ubitačan i vremena za tugovanje nema.

Crvenu zvezda 26. decembra gostuje FMP Železniku u ABA ligi, a tri dana kasnije, na svom parketu će ugostiti Zenit u narednoj rundi Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE