UZALUD BRILJIRAO GLAS: Raspucana Lokomotiva bolja od Partizana, Mekolum igrao kao u transu

Košarkaši Partizana nisu uspeli da ostvare pobedu na gostovanju Lokomotivi u Rusiji, u 8. kolu grupe A Evrokupa, izgubivši sa 101-94.

Odlično je srpski tim otvorio utakmicu na samom početku, trojkom mladog Slovenca Gregora Glasa, što je poslužilo kao nagoveštaj njegove blistave partije večeras. Posle trojke Zeka Ledeja za 6-4, usledila su dva pogotka izvan linije 6,75 za domaće, preko Mekoluma i Tompsona za 11-6, a nakon što je Madar promašio zicer-polaganje, usledila je još jedna trojka, za pravu dalekometnu paljbu Rusa i solidne prednosti od 14-6.

Tajmaut, koji je potom zatražio Željko Obradović, imao je dejstva, jer su nakon povratka na teren usledila dva pogotka, u prvi mah se činilo obe trojke, crno-belih, prvo Ledeja, ali je potom Madar gazio liniju iz ugla, za 17-13. Seriju od 7-0 kompletirao je Aleksa Avramović, tako da je naš tim ponovo bio u igri.

Ponovo su domaći pripretili trojkom Kida za 22-17, ali je ostao Partizan pribran i sa linije penala preko Smailagića i Ledeja uspeo da čak stekne vođstvo na kraju prve deonice, kada je vodio 23-22.

Novo izjednačenje (27-27) doneo je Mekolum trojkom u drugom minutu drugog kvartala. U narednom periodu se igralo poen za poen u egal odnosu snaga, sve do rezultata 31-29 za Lokomotivu, kada je usledila serija Partizana 8-0, koja je zaključana trojkom Glasa, i to nakon tajmauta.

Na nešto više od dva i po minuta do kraja poluvremena usledila je lepa akcija Zagorca i Smailagića, koja se završila zakucavanjem bivšeg igrača Golden Stejta, nakon koje su crno-beli imali +5 (42-37), ali su ubrzo usledile dve trojke, prvo Motlija, pa zatim i Kida iz ugla, za novu prednost ruskog tima.

Konačan rezultat prvog poluvremena (45-42) postavio je Mekolum, nakon nepažnje gostujućih košarkaša prilikom izvođenja lopte iz auta, pa je bek ostao sam pod košem.

Na nešto više od dva minuta od povratka na parket trojke su razmenili Tompson i Zagorac, posle kojih je bilo 52-50 za domaće, a nakon pogotka Balše Koprivice iz odbojke ponovo su vodili crno-beli (54-53). U ovim trenucima utakmica je bila potpuno otvorena, a glavni adut crno-beli bio je, na ovoj utakmici sjajan, mladi Slovenac Glas, koji je u tim momentima pogodio dve trojke u kratkom vremenskom razmaku.

Sa Kukom u glavnoj ulozi, košarkaši Lokomotive su, posle dužeg vremena, u završnici treće deonice ponovo stekli lepu zalihu od 8 poena (70-62), ali je Panter pogodio trojku u pravom trenutku, kako bi se sa pristojnim šansama ušlo u odlučujuću četvrtinu.

Kuk je novom trojkom ponovo odveo svoj tim na osetniju prednost (76-67). Vodili su Mekolum i Kuk u ovim trenucima domaće, ali se nije dao ni tim najtrofejnijeg trenera Evrope.

Ponovo su se približili crno-beli posle tajmauta Željka Obradovića, koji je imao efekta, pa je odmah potom usledila nova trojka Pantera, koji je polako počeo da hvata ritam na ovoj utakmici, nakon pauze. U ovim momentima viđeno je još jedno zakucavanje Glasa, koji je i na estetičkom planu igrao partiju života.

Čini se da su na kraju presudne bile dve trojke Kida, kada se utakmica bližila kraju, za 99-88, posle koje Partizan nije uspeo da se izvuče.

Nejefikasniji na ovoj utakmici bio je neverovatni Erik Mekolum sa čak 33 poena, na čemu bi i u NBA ligi pozavideli, na to dodavši i 5 skokova i 3 asistencije. Sjajno su ga pratili, takođe raspucani, Stenton Kid sa 16 i Kvin Kuk 15 poena.

U redovima srpskog tima utakmicu karijere odigrao je mladi Slovenac Glas, sa 20 poena, 2 skoka i 3 asistencije, dok su odlični bili i Zek Ledej sa poenom manje, uz 4 skoka i 3 asistencije, kao i Aleksa Avramović sa 15 poena, 2 skoka i 3 asistencije. Ono što može da obraduje navijače Partizana jesu i dvocifrene partije Zagorca (11 poena, 4 skoka, 3 asistencije) i rekonvalescenta Pantera (14 poena, 6 skokova, 1 asistencija)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA IH DOMAĆINSTVO EP: Nemci znaju šta će sa Nagelsmanom

Fudbalsku reprezentaciju Nemačke očekuje učešće na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini. U prvim test mečevima savladali su Francusku i Holandiju....

POVEZANE OBJAVE