LUČIĆ POHVATAO SVE LOPTE: Dvocifreni Srbi nedovoljni Bajernu za pobedu nad Baskonijom

Košarkaši Bajerna poraženi su u svojoj dvorani, u 17. kolu evrolige, od Baskonije sa 81-76.

Bajern je imao malu prednost samo na početku utakmice, sve do rezultata 13-12. Tada je usledila serija 12-0 gostiju, nakon koje više nisu uopšte ispuštali prednost, koja je samo varirala u određenim periodima utakmice. U ovom nizu najveću ulogu u napadu odigrao je Vejd Boldvin.

Uspeli su domaći da spuste zaostatak ponovo na manje od 10 poena, posle trojke Kej Si Riversa na šest i po minuta do kraja poluvremena, za 32-25. Razlika je varirala tim trenucima, pa je dvocifrenu prednost vraćao Metju Kostelo dvojkom (38-27) i slobodnim bacanjima (40-30), ali su domaći uspevali da održe manjak na pristojnom nivou i na veliki odmor otišli sa samo -4 (46-42).

Čini se da je utakmica bila rešena i da više nisu imali domaći košarkaši snage za potpuni preokret posle novih koševa sa linije penala Kostela, kojima je doneo svom timu zavidnu prednost od +14 (60-46), koju su održavali praktično do poslednjeg dela utakmice.

Najveća razlika koju su ostvarili iznosila je +17 (73-56), početkom poslednjeg perioda, i to posle trojke Vanje Marinkovića. Nije mogao tim Andree Trinkijerija ništa više do kraja utakmice, osim da ublaži poraz na samo 5 poena razlike, a upravo su poslednuje poene za nemački tim postigli srpski internacionalci Ognjen Jaramaz i Vladimir Lučić sa linije penala.

Vajd Boldvin bio je najbolji na utakmici sa čak 30 poena, uz 6 skokova i 3 asistencije, dok ga je odlično pratio i Metju Kostelo sa 23 poena, i kome jef falio samo jedan skok do dabl-dabl učinka.

Na drugoj strani, bivši košarkaš Crvene zvezde Kejs Si rivers imao je 16 poena, dok je Tomas upisao 12, uz 4 skoka.

Odlični su bili i srpski košarkaši, Vladimir Lučić imao je zanimljiv dabl-dabl učinak od 11 poena, ali i čak 14 skokova, dok je Ognjen Jaramaz zabeležio 10 poena. U timu Baskonije Vanja Marinković imao je 7 poena, uz 2 skoka i 4 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos pred Real: Trener Zvezde otkrio ko sigurno neće igrati u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 32. kola Evrolige gostuju ekipi Reala iz Madrida. Duel dva tima na programu...

POVEZANE OBJAVE