Nedović briljirao u porazu PAO-a od velikog rivala!

Košarkaši Panatinaikosa poraženi su u velikom grčkom derbiju, u okviru 17. kola Evrolige, od Olimpijakosa, u svojoj Oaka areni sa 84-65.

Crveno-beli su vodili čitavim tokom meča. U prvoj četvrtini su već imali +9 (18-9) u jednom trenutku , dok su prvo dvocifreno vođstvo stekli početkom drugog kvartala (28-18), koje je, posle manjih oscilacija, dostiglo i +16 (39-23) tokom ovog perioda, posle poena Hasana Martina.

Iako su uspeli zeleni da se spuste još jednom na jednocifreni manjak, pole trojke Derila Makona, nisu gosti dozvolili da na tom naletu urade nešto više, pa su na poluvremenu imali finu zalihu i vodili sa 45-32.

Domaći su bili mnogo bolji u trećoj deonici, koju su dobili sa 19-9, pa su i prednost ljutig rivala u jednom momentu istopili na samo 3 poena (49-46), posle poena Papajanisa, a potom i nakon dvojke Nemanje Nedovićaza 54-51, rezultat kojim se i ušlo u odlučujući period.

Umesto neizvesne završnice, dobili smo rapsodiju Olimpijakosa, koji je učinio na kraju utakmicu nezanimljivom, jer je, nako što je ponovo došao do dvocfrene prednosti poenima Dorsija (68-58), pri rezultatu 72-61, pa sve do samog kraja, napravio seriju 12-4, za ubedljiv trijumf.

Ukupno je u poslednjem kvaralu bilo 30-14 za goste. Previše za jedan ovakav derbi.

Najbolji na utakmici bio je Mekisik sa 18 poena, dok je kod pobednika odličan bio i Slukas sa 16, ali i 3 skoka i čak 6 asistencija.

Na drugoj strani se istakao naš Nemanja Nedović sa 17, 4 skoka i čak 7 asistencija, dok je Papajanis imao dabl-dabl od 14 poena i 11 skokova, pridodavši i 2 asistencije.

U narednom kolu Olimpijakos dočekuje CSKA iz Moskve, a Panatinaikos Žalgiris.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda ostaje bez jednog od najboljih igrača

Najveća dilema u Crvenoj zvezdi tokom leta bila je da li se odreći visokog obeštećenja i zadržati Osmana Bukarija...

POVEZANE OBJAVE