UZALUD DABL-DABL MILUTINOVA: Vilijams-Gos predvodio osakaćeni Real do pobede nad CSKA! (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida pobedili su u svom Vizink centru CSKA iz Moskve, u 17. kolu Evrolige, sa 71-65.

Ovo je za Madriđane veliki uspeh, jer su zbog koronavirusa, ali i povreda, bili više nego oslabljeni. Zbog Kovida nisu igrali Francuski kvartet Toma Ertel, Fabijen Kozer, Vensan Poare i Geršon Jabusele, koji je često bio i najveći adut španskog tima ove sezone, zatim Entoni Rendolf, Huna Nunjez i Adam Hanga, a čak ni Pablo Laso nije sa klupe predvodio tim iz istog razloga. Pritom zbog povreda ne igraju Trej Tompkins, Alberto Abalde i Karlos Alosen.

Španski tim je odmah stekao značajnu zalihu, došavši već u ovom delu do 14 poena prednosti (21-7), i to posle pogođenih slobodnih bacanja mladog srpskog košarkaša Tristana Vukčevića.

U drugoj deonici su gosti polako spuštali prednost Kraljevskog kluba, sve dok pred odlazak na veliki odmor nisu prešli u vođstvo (38-35), posle trojke Lundberga, kog je proigrao srpski centar Nikola Milutinov, koji je potom i postigao dva poena, tako obezbedivši svom timu prednost na poluvremenu.

Ipak, nisu uspeli Armejci da na tom talasu krenu ka pobedi nakon povratka na parket. Treća četvrtina protekla je u potpunom egalu, ali ju je na kraju domaćin dobio sa 19-15, što je bilo dovoljno za pola koša razlike pred odlučujući period.

Ključna je bila prednost koju su stekli košarkaši madridskog kluba polovinom poslednje četvrtine od +10 (65-55), posle trojke Serhija Ljulja. Nije više Real ispuštao prednost iz svojih ruku, a u samoj završnici se posebno istakao bivši košarkaš Partizana Najdžel Vilijams-Gos, koji je pogodio i jedan lep flouter sa visokim lukom, preko Vila Klajburna.

Najdžel Vilijams-Gos bio je i najbolji na utakmici sa 17 poena, 6 skokova i 5 asistencija, a Valter Tavares imao je dabl-dabl od 15 poena i 10 skokova, od čega 4 u napadu.

Na drugoj strani, Vil Klajburn je imao dabl-dabl od 16 poena i 13 skokova (4 u napadu), na šta je dodao i 2 asistencije. Naš Nikola Milutinov je takođe imao dvocifreni broj u dve kolone, sa 13 poena i 10 skokova (polovina u napadu), uz asistenciju.

Mladi Tristan Vukčević je igrao nešto više od 10 minuta i za to vreme zabeležio 6 poena i 2 skoka.

Real Madrid će u narednom kolu gostovati Fenerbahčeu, a CSKA ide na noge Olimpijakosu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJEVA KONFERENCIJA PRE DERBIJA: Ova utakmica može mnogo toga da reši, ili odloži neke stvari

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. Imali su prednost na prvom mestu tabele. Sada zaostaju sedam...

POVEZANE OBJAVE