ABA LIGA: Mornar ubedljiv u crnogorskom okršaju

Košarkaši Mornara iz Bara bili su ubedljivi u Podgorici protiv Studentskog centra, u prvom meču 13. kola regionalne ABA lige, pobedivši sa 95-76.

Veliku razliku na ovom meču napravio je šut za tri poena, pri kom su domaći bili uspešni u tek 17,4% (4/23), dok je pobednički tim bio na vrlo dobrih 40%.

Nakon početne rezultatske klackalice, ubrzo su Barani došli do prednosti, koju su održali do kraja prvog poluvremena, ali bez značajne razlike. Najviša ostavrena razlika bila je od 8 poena, a na veliki odmor se otišlo sa samo +3 za goste (41-38).

Ipak, već u 2. minutu nakon povratka na parket, trojkom Mihailovića gosti su ostvarili prvu dvocifrenu prednost (50-41), koju više nisu ispuštali, i samo su je povećali do kraja utakmice, uz male oscilacije u visini prednosti.

Najviše što su uspeli Studenti to je da se spuste na -11 (73-62), početkom poslednje deonice, ali su košarkaši Mornara ubrzo dodali gas i vodili u jednom trenutku i sa 25 poena razlike (91-66).

Ubedljivo najbolji na utakmici bio je Vladimir Mihailović sa 26 poena, 4 skoka i 3 asistencije, dok su na drugoj strani bolji od ostalih bili Magi sa 14 i Vinjales sa 13 poena.

Trenutno se ova dva kluba nalaze na 5. i 6. mestu tabele regionalne lige, sa po pet pobeda i osam poraza, uz utakmicu više od svih ostalih timova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE