DVOCIFRENI PETRUŠEV I GUDURIĆ: Fener iskoristio kiks Efesa

U utakmicama 14. kola turske košarkaške Superlige predstavnici ove zemlje u Evroligi imali su polovičan učinak. Efes je na svom parketu poražen od Gazijantepa sa 93-83, dok je Fenerbahče savladao Turk Telekom u gostima sa 72-63.

Utakmica između Efesa i Gazijantepa obilovala je neizvesnošću i preokretima. Već tokom prve četvrtine imao je šampion Evrope +8 (26-18), ali ipak nije uspeo da se značajnije odlepi, pa su gosti početkom druge deonice prešli u vođstvo koje su održali sve do finiša poluvremena, kada je ipak Efes vodio minimalnom razlikom (45-44).

I u trećoj deonici su se timovi smenjivali u vođstvu malom razlikom, ali je ipak domaćin imao +5 pred ulazak u odlučujuću četvrtinu. Međutim, gosti se nisu dali impresionirati, preokrenuli su rezultat odmah na startu poslednjeg kvartala i do kraja samo povećavali prednost, ostvarivši na kraju i prvu dvocifrenu prednost, koja je predstavljala i konačan rezultat.

Najefikasniji na utakmici bili su košarkaši pobedničkog tima Dojl, sa 32 poena, i Peterson sa 28, uz još 5 skokova i 7 asistencija. Nekadašnji igrač Mege Alfa Kaba bio je takođe sjajan sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 12 skokova.

Kod Efesa je Rodrig Buboa zabeležio 22 poena, dok su Brajant (2 skoka, 5 asistencija) i Filip Petrušev (4 skoka, 1 asistencija) imali po 12. Vasilije Micić nije igrao.

Fenerbahče je na gosotvanju Turk Telekomu od smaog početka poveo i samo je uvećavao prednost, koja je najviše iznosila +26 (54-28), tokom treće deonice. U poslednjem periodu je došlo do malog opuštanja tima Aleksandra Đorđevića, te posledično tome i smanjenja visoke razlike.

Najefikasniji na utakmici bio je košarkaš poraženog tima Doukins sa 19 poena i po 2 skoka i asistencije. Na drugoj strani, Akile Polonara imao je 16 poena i 3 skoka, dok je naš Marko Gudurić imao 12 poena, 4 skoka i asistenciju.

Fener je sada učvrstio prvo mesto na tabeli turskog elitnog ranga sa 13 poeba i samo jednim porazom, dok je Efes na drugom mestu sa dve pobede manje.

Gazijantep je treći sa 9 pobeda i 5 poraza, a Turk Telekom 11. sa 5 pobeda i 9 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE