NBA: Baksi velikim preokretom do pobede nad Bostonom, sjajni Janis (VIDEO)

Košarkaši Milvoki Baksa pobedili su na svom parketu, u okviru tradicionalnog božićnog programa NBA lige, Boston Seltikse sa 117-113, posle velikog preokreta.

Već u prvoj deonici su Seltiksi stekli osetniju prednost, najviše zahvaljujući sjajnom Džejlenu Braunu. Najviši suficit koji su imali u ovom delu igre bio je 17 poena (35-18). Nisu posustali ni u drugoj četvrtini i nijednog trenutka Baksi nisu uspevali da se spuste na jednocfireni zaostatak.

Ključan je bio treći period, na kraju kog su košarkaši kluba iz Krem Sitija gotovo potpuno istopili zaostatak, koji je iznosio samo 4 poena. Ovo su najviše uspeli zahvaljujući sjajnoj ofanzivnoj partiji, jer su postigli čak 43 poena za ovih 12 minuta.

Iako su Seltiksi uspeli da ponovo početkom poslenjeg kvartala steknju dvocifrenu prednost, da povedu i sa 13 poena razlike (109-96), Baksi su do kraja utakmice ostvarili neverovatnu seriju od 21-4 i prelomili utakmicu u svoju korist, iako su prvi put poveli na 40 sekundi do kraja utakmice, trojkom Veslija Metjuza.

Ubedljivo najbolji igrač utakmice bio je aktuelni MVP lige Janis Adetokumbo sa dabl-dabl učinkom od 36 poena i 12 skokova, a na to je dodao i 5 asistencija.

Na drugoj strani su Džejlen Braun U Džejson Tejtum, kome je skok falio za dabl-dabl učinak, imali po 25 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE