Štepanek: “Đoković menja istoriju na svakom slemu”

Kako smatra Novakov nekadašnji trener Radek Štepanek, Srbin će već u 2022. godini osigurati zvanje najboljeg tenisera svih vremena.

Srpski teniser je sarađivao sa Štepanekom 2017. godine.

Bilo je to veoma interesantnih sedam meseci, jer je to bio težak period za njega zbog povrede lakta. Nije odigrao nijedan turnir na kojem je bio zdrav, uvek smo morali da pravimo kompromis, a onda je odjednom operisao lakat i počeo da igra veoma rano. Nije završio rehabilitaciju, požurio je, rekao je Štepanek.

Nakon toga Novak dominira muškim tenisom, u 2021. godini osvojio je tri slema. Na taj način izjednačio se na vrhu večite rang liste sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom sa 20 osvojenih grend-slem titula.

Veoma sam srećan što je prevazišao sve to i što sada igra bez bolova. Neverovatno je šta je uradio. Ono što želi je da postane najbolji svih vremena i verujem da će se to i dogoditi sledeće godine. On menja istoriju na svakom slemu, i verujem da je to rekord koji želi samo za sebe, zaključio je Štepanek.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE