FMP nemoćan protiv Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde lako su u Železniku savladali najprijatnije iznenađenje u ABA ligi ove sezone, u 13. kolu ovog takmičenja, sa 98-74 (18:20, 19:24, 16:26, 28:21 )

Crveno beli su trojkom Erona Vajta otvorili meč. Poveli su sa 5:0, košem Voltersa, ali domaćini ubrzo stižu na poen minusa. Serijom 9:0, panteri stiču 4 poena prednosti. Nastavili su da je održavaju, tokom prve četvrtine. Ipak, pogocima Holinsa i Voltersa, Zvezda je vratila egal. Nakon toga, FMP ponovo ima vođstvo, ali minimalno. Zvezda pravi seriju 4:0, pogocima Ivanovića i Mitrovića, pa vodi sa 17:14. Nastavili su crno beli da drže tempo i prednost.

FMP je na početku drugog perioda, trojkom Marka Radonjića prešao u vođstvo. Brzo je Zvezda uzvratila poenima Kalinića i Mitrovića. Serijom 12:0, Zvezda je stekla dvocifrenu prednost. Nju su nastavili da održavaju. Serijom 5:0, FMP se spustio na jednocifreni minus. Majk Cirbes je, sa oba pogođena bacanja, odveo crveno bele na +9. Na kraju prvog dela, Zvezda ima sedam poena viška.

Najbolji u redovima domaćina je Danilo Tasić sa 10 poena. Brajs Džons, ima poen manje. U redovima Crvene zvezde ističu se Nejt Volters sa 9 i Stefan Marković sa 7 poena.

Ipak, nije FMP imao snage da isparira evroligašu do kraja. Čim je počelo drugo poluvreme Zvezdi je dvocifrenu prednost doneo trojkom Stefan Lazarević. Držali su se ipak domaći košarkaši, najviše su preko američkih bekova Brajsa Džonsa i Gereta Nevelsa parirali u napadu, ali kada su gosti, posle pogođenih slobodnih bacanja Ivanovića na nešto manje od sedam minuta do kraja trećeg kvartala, došli do +11, više nije bilo povratka za tim iz Železnika.

Više nisu košarkaši Zvezde dozvolili rivalu ni da im se približi. Već tokom treće deonice su ostvarili višak od 20 poena (65-45), posle novih poena Lazarevića, a tim koji je najprijatnije iznenađenje ove sezone više nije mogao ništa.

Najviše što su uspevali to je da se spuste na minus 15 poena manjka, ali se tim sa Malog Kalemegdana ubrzo domogao i prednosti od preko 20 poena (najviše +24), i utakmica je rutinski privedena kraju. Najveća razlika je na kraju bila i konačna, posle trojke Marka Simonovića.

Najbolji na utakmici bio je Nikola Ivanović sa 18 poena, 4 skoka i 5 asistencija, dok je na drugoj strani Brajs Džons zabeležio 17 poena, 2 skoka i 7 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman zvao novinare pa im pokazao sporne momente u meču sa Makabijem

Panatinaikos se ne miri sa činjenicom da su izgubili protiv Makabija, a sada je trener grčkog kluba Ergin Ataman...

POVEZANE OBJAVE