Olimpijski komitet Srbije proglasio najbolje sportiste za 2021. godinu

Olimpijski komitet Srbije danas je proglasio najbolje sporiste za 2021. godinu. A to su vaterpolista Filip Filipović i karatistkinja Jovana Preković.

Filipović je sa reprezentacijom odbranio zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju.

– Definitivno su olimpijska priznanja najveća priznanja i za mene i za celu moju ekipu. Mislim da smo sa Tokijom zaokružili fantastičnu priču. Ova generacija je sa mladim snagama uspela ono što je malo kome uspelo. Hvala bogu, trenerima i stručnom štabu koji su nas trpeli sve ove godine. Kada se godina ovako završi, nema šta da se doda – rekao je sjajni vaterpolista.

Jovana je ove godine postala i evropska i svetska šampionka.

 Želim da zahvalim svima koji su doprineli da doživim ovaj trenutak. Kako sam sanjala da osvojim olimpijsko zlato i da nosim zastavu svoje zemlje na najprestižnijem sportskom takmičenju, tako i ovo priznanje i balkon i ceo moj grad koji me je dočekao, predstavljaju deo mog sna. Posle Olimpijskih igara je jako teško bilo održati fokus, ali sam se potrudila i uspela sam da ga održim i privedem ovu godinu kraju onako kako sam želela, navela je.

Za najboljeg trenera proglašen je selektor tekvondo reprezentacije Dragan Jović, koji je sa uspehom trenirao Milicu Mandić i Tijanu Bogdanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpsko plivačko čudo blizu vize za Pariz!

Mladi srpski plivač Justin Cvetkov oborio je na mitingu u Ajndhovenu juniorski državni rekord (U17) u disciplini 100 metara...

POVEZANE OBJAVE