ĐERONA SAMOUVEREN: Imam dosta poverenja u tim

Rukometaši Srbije, počeli su završne pripreme za predstojeće prvenstvo Evrope.

Naš tim, nalazi se u grupi sa olimpijskim šampionom Francuskom, braniocem evropskog srebra Hrvatskom i Ukrajinom.

Na startnu priprema, svoja očekivanja je izneo selektor Orlova, Španac Toni Đerona:

Očekuju nas dve utakmice protiv Nemačke, nadam se da ćemo ih odigrati, jer u ovoj situaciji sa korona virusom nikad se ne zna. Tokom ove nedelje fokusiraćemo se na fizičku pripremu rukometaša jer pojedini igrači su bili slobodni i po deset dana. Narednih dana ćemo raditi na sebi, pripremati taktiku, napad i odbranu za jakog protivnika kao što je Nemačka i mislim da će to biti dobra priprema za prve tri utakmice koje nas očekuju u Mađarskoj. – rekao je on.

Govorio je i o težini pritiska i uspešno završenih kvalifikacija za ovo takmičenje:

Pritisak postoji, ali zato smo i ovde. Kada nastupaš za Srbiju i igraš na Evropskom prvenstvu pritisak postoji, ali mislim da smo uradili dobre stvari u prethodnom periodu i imam dosta poverenja u tim, stručni štab i u igrače i u način na koji su pristupili utakmicama u prethodnoj godini. Sigurno neće biti lako takmičenje, ali kada si na ovom nivou i kada želiš da postigneš nešto, pritisak je uvek prisutan. – zaključio je Đerona.

Naš tim, grupnu fazu igra u Segedinu.

Prvi protivnik je Ukrajina, a prvenstvo Evrope, igra se od 13. do 30. januara naredne godine.

Foto: RSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE