Čović po dobijanju novog mandata govorio o trofejima, posebno istakao jednog igrača

Nebojša Čović reizabran je na mesto predsednika košarkaškog kluba Crvena zvezda.

On će u narednih 5 godina obavljati tu funkciju, a posle izbora sumirao je prethodni period u klubu koji je osvojio veliki broj trofeja.

Pred nama su novogodišnji praznici, dani kada se svode računi u jednoj kalendarskoj godini, koja je za Crvenu zvezdu i ovoga puta bila uspešna. Osvojili smo triplu krunu, uspeli da se izborimo sa koronom, oformimo jak sastav za tekuću sezonu i uradimo mnogo toga što je sada već nešto što se “podrazumeva” u Crvenoj zvezdi, rekao je Čović i potom dodao:

I to je nešto što je možda i najveći uspeh u prethodnih 10 godina uz sve podatke, cifre, transfere, reprezentativce, velike posete, pobede i pehare… da se nešto što se ranije smatralo neverovatnim uspehom, danas gleda kao ‘normalno’ i obično, istakao je prvi čovek crveno-belih.

Čović je podsetio na trofejni period u poslednjih 10 godina.

KK Crvena zvezda u prethodnih 10 godina prešla put od kluba koji je bio na ivici egzistencije sa četiri igrača i bez mlađih selekcija, do prepoznatljivog brenda koji je redovni učesnik Evrolige, osvajač domaćih i regionalnih trofeja kao i juniorske Evrolige, klub koji ima stabilnu i jasnu podršku zvezdaške populacije i navijača, razvijen sistem rada kluba, mlađih selekcija i finansijsku politiku koja ne dovodi u pitanje dalje funkcionisanje kluba. Osvojili smo 17 trofeja u prethodnih 10 godina: 6 titula prvaka Srbije, 5 trofeja ABA lige, Superkup ABA lige, kao i 5 trofeja u Kupu Radivoja Koraća, juniorsku Evroligu, brojne titule u mlađim kategorijama, igrali smo polufinale Evrokupa, četvrtfinale, pa i plej-of Evrolige. Kroz seniorski pogon prošle su desetine igrača, mnogi od njih su punu afirmaciju stekli upravo u dresu Crvene zvezde i postali reprezentativci napredujući upravo kroz sistem i mlađe selekcije kluba, osvajajući trofeje.

Posebno se predsdnik kluba osvrnuo na doprinos kapitena Branka Lazića.

Među njima, i pored činjenice da je svaki vredan pomena i da je svaki igrač ugradio deo sebe u ovakvu Crvenu zvezdu, ipak bih izdvojio Branka Lazića kao čoveka koji je sa nama od početka, i koji je u međuvremenu postao rekorder, najtrofejniji igrač i najbolji strelac u istoriji kluba.

Govor je završio time što je obavestio sve prisutne da se Vladimir Cvetković vratio u klub.

Na kraju, pripala mi je ta čast da Vas obavestim da je Vladimir Cvetković prihvatio predlog i postaće počasni predsednik kluba, što je još jedan pokazatelj ko smo i šta smo danas! Porodica koja je na okupu, završio je Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina obavila veliki posao: Potpis do 2027!

Vojvodina zimus napravila dobar posao pšto je potpisala nekoliko povratnika među kojima je bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović. On...

POVEZANE OBJAVE