PL: Liverpul se napromašivao i izgubio, sjajni Šmajhel (VIDEO)

Fudbaleri Lestera pobedili su, u 20. kolu Premijer lige, na svom King Pauer stadionu Liverpul, minimalnim rezultatom 1-0.

Liverpul je uspostavio totalnu inicijativu na ovom meču, dominirao u posedu lopte, uputio mnogo više šuteva ka golu (21-6), ali ni to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Mohamed Salah već u 16. minutu nije uspeo da realizuje penal, kada ga je Kasper Šmajhel odlično pročitao i odbranio mu udarac sa bele tačke. Odmah potom imao je i pokušaj glavom sa peterca, ali je tom prilikom pogodio prečku.

Oprobao je ubrzo potom svoj udarac i Okslejd-Čemberlen, ali je još jednom na visini zadatka bio golman Lisica, a ništa gori nije bio ni prilikom snažnog šuta Salaha u 32. minutu.

Veliku šansu u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena propustio je Žota, kada nije uspeo da smesti loptu u gol iz velike blizine, nakon što se lopta odbila do njega.

Posle mnogih promašaja gostiju iz Liverpula, usledila je kazna, u vidu gola Ademola Lukmana u 59. minutu, koji je iskoristio dobru loptu Devsbari-Hola, za vođstvo Lestera.

Diogo Žota nije bio precizan ni u 82. minutu, kada je nakon kornera glavom uputio loptu pored gola, a četiri minuta kasnije Danac na golu domaćih je sprečio i Virdžila van Dajka da odličnu šansu iz velike blizine pretvori u gol i donese izjednačenje svom timu.

Poslednju veliku šansu imao je Sadio Mane, u 4. minutu zaustavnog vremena, ali je odbrana domaćina bila na visini zadatka, pa je izblokiran.

Liverpul je sada na drugom mestu tabele Premijer lige izjednačen na tabeli po broju bodova sa trećeplasiranim Čelsijem, a u narednom kolu će se upravo ova dva tima sastati u derbiju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE