Vlahović oborio rekorde na tržištu, skočila mu cena za 50 miliona evra

Specijalizovani sajt za vrednost igrača na fudbalskom tržištu Transfermarkt, tradicionalno je ažurirao svoju listu pred početak zimskog prelaznog roka.

Kao igrača koji je u jesenjoj polusezoni najviše napredovao istakli su fudbalera Fiorentine i srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića.

Tržišna vrednost prvog strelca Serije A skočila je sa 20 na 70 miliona evra. Vlahović je označen kao apsolutni pobednik fudbalskog tržišta u odnosu na prethodna ažuriranja vrednosti igrača.

On se na taj način na tržištu izjednačio sa saigračem iz reprezentacije Srbije i fudbalerom Lacija Sergejem Milinković-Savićem, kao i fudbalerom Juventusa Federikom Kijezom i Nikolom Barelom iz Intera. Njih četvorica su najvredniji fudbaleri italijanske Serije A.

Vlahović je trenutno prvi strelac Serije A sa 16 golova, a u kalendarskoj godini je postigao 33 gola čime se izjednačio sa Kristijanom Ronaldom.

Vlahović ima ugovor sa “ljubičastima” do 2023. godine i na leto se očekuje transfer u drugi klub.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽELE GA FRANCUZI: Zvezdi nedovoljno 3.5 miliona za Glazera!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 35. titulu prvaka Srbije. Overili su je trijumfom protiv TSC-a i stekli nedostižnu prednost...

POVEZANE OBJAVE