Čović o pojačanjima, iskoraku u Evroligi i dobijanju licence: Zvezda to zaslužuje!

Nebojša Čović dobio je novi mandat od 5 godina za vođstvo košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Tom prilikom prvi čovek crvno-belih je najavio da će klub koji predvodi raditi na tome da nastavi sa osvajanjem trofeja, kojih je bilo pregršt u poslednjih 10 godina.

jedno od pitanja koje navijače najviše interesuje jeste da li će biti pojačanja u igračkom kadru za nastavak sezone.

– Zvezda je bila aktivna, ali nije stvar u tome da dovedete nekog igrača po svaku cenu. Pritom na tržištu nije baš sjajna situacija. Drugo, naš koncept od iduće sezone postepeno mora da ulazi u varijantu da ne trošimo više nego što zarađujemo, mada smo i do sada o tome vodili računa, rekao je Čović za Večernje novosti.

Da li su mogući iskoraci posle svega?

– To je bio jedan od faktora koji me je opterećivao u donošenju odluke da li da nastavim. Da li se uopšte može postići više od ovog u okolnostima u kojima živimo i radimo? Osvojili smo sve osim evropskih takmičenja. Na kraju sam prelomio da pokušamo da napravimo iskorak u Evroligi, ja i funkcionišem po principu izazova“.

Čović je odgovorio i konkretno u čemu se ogleda iskorak.

– Mislim na konstantno učešće u plej-ofu Evrolige. Mnogi nisu svesni šta znači format Evroliga sa 34 kola, u budućnosti možda i 38. Moguće su i dve grupe po deset timova, mada se još ne zna u kom pravcu će ići dalja reorganizacija. Za ozbiljniji rezultat u evroligi potreban je ozbilniji novac, bez obzira na to što sam zadovoljan onim što dobijamo. Potrebno je sistemski rešiti finansiranje najvećih klubova, koji su reprezenti našeg sporta u svetu.

Jedan od glavnih ciljeva ostaje stalno članstvo u Evroligi…

– Neprekidno radimo na tome, ali i drugi rade neprekidno da se to ne dogodi. Naše članstvo u Evroligi bilo bi priznanje za sve što smo uradili proteklih godina. Nažalost, sada imamo te turbulencije u Evroligi. Mislim da Zvezda to zaslužuje ponašanjem, igrama, rezultatima. Ima i najviše pobeda u Evroligi od klubova sa ovih prostora. Ne govorim to radi nadgovornjavanja sa bilo kim, niti više imam nameru da trošim energiju na komentare raznih anonimusa po pitanju sporta. Smišljaju su sa razlogom da oduzimaju energiju, poručio je Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Olga Danilović u glavnom žrebu Madrida!

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u glavni žreb mastersa u Madridu. Ona je u završnoj rundi kvalifikacija savladala...

POVEZANE OBJAVE