EL: Monako slomio Makabi u drugom poluvremenu, zanimljiv učinak Majka Džejmsa (VIDEO)

Košarkaši Monaka pobedili su na svom parketu Makabi iz Tel Aviva, u jedinoj današnjoj utakmici 18. kola Evrolige koja nije odložena, sa 82-76.

U većem delu prvog poluvremena u prednosti je bio izraelski tim, ali je najveća prednost koju je uspeo da ostvari bila tek pet poena, u nekoliko navrata.

I pored toga, domaći su uspeli da dođu do koša prednosti na poluvremenu (35-33), što je bio nagoveštaj slično drugog poluvremena, ali sa zamenjenim ulogama. Ovog puta je tim iz Kneževine bio u prednosti sve vreme, do kraja utakmice, ali takođe bez značajnije prednosti.

Najviša prednost do koje su došli bila je od 9 poena, što im je prvi put pošlo za rukom početkom poslednje deonice, kada je bilo 69-51, posle koša Alfe Dijaloa.

Došlo je do oscilacija potom, pa je Makabi pripretio, došavši na samo korak od egal rezultata (67-66), posle slobodnih bacanja, na ovoj utakmici veoma raspoloženog, Skotija Vilbekina.

Međutim, došao je predstavnik Francuske, na čiju se klupu vratio Saša Obradović, ponovo do najveće prednosti na ovoj utakmici (76-67), na nešto više od minuta do kraja utakmice, kada više nije bilo povratka za gostujući sastav.

Najbolji na utakmici bio je Skoti Vilbekin sa čak 31 poenom, dodavši na to još 2 skoka i 4 asistencije, dok su u redovima pobednika po 16 poena postigli Dialo i Motejunas. Veoma zanimljiv učinak imao je Majk Džejms, koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 12 poena i velikih 13 asistencija.

U narednom kolu bi Makabi trebalo da dočeka Baskoniju, a Monako da gostuje Asvelu u Lionu, u francuskom drbiju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jokić sa saigračem ostvario veliko dostignuće po prvi put u istoriji!

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Lejkerse i u trećoj utakmici na startu plejofa i tako se nalaze nadomak pobede...

POVEZANE OBJAVE