EL: Krah Barselone u španskom okršaju!

Košarkaši Barselone ubedljivo su poraženi na gostovanju Baskoniji, u 18. kolu Evrolige, sa 94-75.

Utakmica je do uvodnog dela druge deonice bila neizvesna, a mala prednost je bila na strani Barselone. Nagoveštaj onoga što će se desiti u drugom poluvremenu desio se posle trojke Džejsona Grendžera na oko dva i po minuta do odlaska na odmor, kada je po prvi put ostvarena dvocifrena prednost (36-26).

Iako je sve još uvek bilo otvoreno na poluvremenu, koje je završeno rezultatom 40-34, ubrzo je usledio uragan domaćih. Do kraja treće deonice su prednost uvećali i do preko 20 poena razlike (74-52), posle trojke Rokasa Gedraitisa.

Tada je već sve bilo rešeno, jer je poslednja deonica protekla upravo sa konstantom na tom nivou razlike. Najveći suficit koji su ostvarili košarkaši Baskonije bio je 25 poena.

Najefikasniji na utakmici bio je Rokas Gedraitis sa 20 poena, 3 skoka i 2 asistencije, dok je Vejd Boldvin bio blizu dabl-dabla sa 16 poena i 8 asistencija. Dabl-dabl učinke su, zato, u redovima pobednika ostvarili Metju Kostelo i Stiven Inoh sa identičnim učinkom od 13 poena i 10 skokova.

U Barseloni je bolji od ostalih bio Nikola Mirotić sa 19 poena i 4 skoka.

U sledećem kolu će Barselona u goste moskovskom CSKA, a Baskonija Makabiju u Tel Avivu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati detalji sukoba: Uhapšeno više od 50 osoba, ima povređenih

Uvertita pred 173. "večiti"derbi između fubalera Crvena zvezde i Partizana bio je sukob huligana. Sada je poznato i više detalja...

POVEZANE OBJAVE